Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Υποχρέωση των καναλιών οι 400 θέσεις εργασίας

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Το θέμα του αριθμού
των αδειών το έλυσε η ίδια η ζωή"


«Υποκριτικό» χαρακτήρισε τον θόρυβο που έγινε για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι ως παράταξη «έχουμε υποστεί μια ακραία κριτική με άθλιους χαρακτηρισμούς».

Όσον αφορά τη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ν. Παππάς πρόσθεσε (ρ/σ 24/7) ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ επί των προσφυγών των καναλιών. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει νέο πρόβλημα στη διαδικασία».

«Όταν συζητήθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ το 2016», συνέχισε ο υπουργός, «δύο ήταν τα βασικά θέματα: το ένα ήταν αυτό της αρμοδιότητας, το οποίο λύθηκε με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και το άλλο ήταν το θέμα του αριθμού των αδειών, που το έλυσε η ίδια η ζωή. Όταν εμείς κάναμε τη συγκεκριμένη κουβέντα κυριάρχησαν οι λοιδορίες για τη μελέτη που είχαμε παρουσιάσει».

Σημείωσε ότι «η καταβολή τιμήματος ήταν το μεγάλο θέμα για τις αντιδράσεις» και πρόσθεσε ότι τώρα «κάθε αδειοδοτημένο κανάλι έχει την υποχρέωση των 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με βάση τις τρέχουσες συλλογικές συμβάσεις».

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου