Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΕΔΟΕΑΠ - η Γ.Γ. Άντζυ Σταθάτου για το χθεσινό ΔΣ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έβαλαν δικηγόρους
στις Βρυξέλλες
για τον ΕΔΟΕΑΠ


Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ συνεδρίασε χθες σχετικά με την συμφωνία που έκανε ο υφ. Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος με την... τρόικα για υπολογισμό των επικουρικών και των εφάπαξ του Ταμείου βάσει του αρ.96 του Ν. 4387/2016 (νόμου Κατρούγκαλου) και με ταυτόχρονη απαγόρευση να χρησιμοποιούνται πόροι από το 2% επί του τζίρου που εισπράττεται ως εργοδοτική εισφορά.

H γενική γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ Αντζυ Σταθάτου ενημερώνει -από την πλευρά της- σχετικά με τα όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΔΟΕΑΠ:

Ενημέρωση για ΕΔΟΕΑΠ

Χθες συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με την συμφωνία που έκανε ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με την τρόικα για υπολογισμό των επικουρικών του Ταμείου μας βάσει του αρ.96 του Ν. 4387/2016 (νόμου Κατρούγκαλου) και με ταυτόχρονη απαγόρευση να χρησιμοποιούμε πόρους από το 2% επί του τζίρου που εισπράττεται ως εργοδοτική εισφορά.

Κατόπιν υπολογισμών αυτό θα οδηγούσε σε μεγάλο κούρεμα των επικουρήσεων, των ήδη συνταξιούχων, αλλά και των νέων. Παρά την πίεση που δεχθήκαμε από μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου, τον Γ.Γ. Σταύρο Καππάκο και τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά να δεχθούμε αυτόν τον συμβιβασμό (υπάρχουν καταγεγραμμένα πρακτικά της συνάντησής μας) και μάλιστα να ζητήσουμε οι ίδιοι από τον κ. Πετρόπουλο να προχωρήσει σε αυτή τη δυσμενή τροπολογία που αλλοιώνει τον χαρακτήρα παροχών του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ταυτόχρονα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αυτονομία του Ταμείου μας υιοθετώντας τον εκβιασμό του υφ. Εργασίας ότι αλλιώς θα κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ, εμείς αρνηθήκαμε.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ψηφίσαμε όχι στον εκβιασμό οι Nίκος Καρούτζος, Αντζυ Σταθάτου, Μαριάννα Βασιλάκου, Κ. Δαυλός και Κώστας Ντελέζος.

Υπέρ της τροποποίησης του τρόπου υπολογισμού των συντάξεών μας ψήφισαν οι Μάρκος Γκανάς και Βαγγέλης Τάτσης.

Άποψή μας είναι πως αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε είναι η ρίζα του κακού που δεν είναι άλλη από την γνωμοδότηση της Eurostat ότι ανήκουμε στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης.

Γνωμοδότηση η οποία στηρίχθηκε σε ψεύτικα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε ποιός απέστειλε στην ευρωπαϊκή Αρχή. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε ήδη με μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Βρυξελλών στο οποίο αποστείλαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να στηρίξουμε την δίκαιη θέση μας. Σε τελική ανάλυση αξίζει να παλέψουμε για τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς να υποκύπτουμε σε στυγνούς εκβιασμούς.

Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως παρόμοιους εκβιασμούς είχαμε αποκρούσει και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν κάποιοι συνδικαλιστές μας ζήτησαν να υποθηκεύσουμε το κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΦΚΑ. Η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση του αυτονόητου, δηλαδή της πλήρους εφαρμογής του Νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο για τον Μεγάλο, αυτόνομο ΕΔΟΕΑΠ όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, των συνταξιούχων μας και των ανέργων. Ούτε βήμα πίσω!

---
zoornalistas
---
*

3 σχόλια:

  1. Μάρκος Γκανάς και Βαγγέλης Τάτσης. Εξαιρετικοί κύριοι. Τα καμάρια της ΕΠΗΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥ'Ι'Ζ:
    1) Ποιόν αποκαλούν "γελωτοποιό" της ΕΣΗΕΑ;
    2) Ποιόν τέως πρόεδρο σέρνουν σαν σκύλο απ' το λουρί, εναλλάξ οι πρόεδροι τριών Ενώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Πως λέγεται ο Τεχνικός Τύπου που κάνει διανομή εφημερίδων;
      - ΚαλλιΤεχνικός διανομέας Τύπου!

      Διαγραφή