Τρίτη 15 Μαΐου 2012

... "Μακεδονία" - νέες απολύσεις ...

*
Ασύνταχτος Τύπος
***
*
Άλλες 6 απολύσεις
από τους υμνητές του μνημονίου
Σουλοπούλου και Αλεξανδρίδη - Πυργιώτη της "Μ"...
.
Δεν πρόλαβε να καταπέσει ο μετεκλογικός θόρυβος και τα «τοπικά» αφεντικά της «Μ» προχώρησαν σε 6 νέες απολύσεις συντακτών εφαρμόζοντας κατά γράμμα το «μνημόνιο» απολύσεων και περικοπών που έχουν αποφασίσει και προβλέπει μείωση προσωπικού κατά 40% και μισθών κατά 30%.

Σήμερα το πρωί η διεύθυνση της εφημερίδας δηλαδή το μνημονιακό τρίδυμο Σουλοπούλου (εκδότρια – δικηγόρος),  Αλεξανδρίδης (διευθυντής εφημερίδας – μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ) και Πυργιώτη (σύμβουλος έκδοσης – γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής) προχώρησαν σε νέες «εκκαθαρίσεις» στην εφημερίδα, απολύοντας άλλους 6 δημοσιογράφους.
Και οι 6 απολυμένοι συνάδελφοι δεν είχαν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις που έχει επιβάλει η εργοδοσία με την ανοχή και την συναίνεση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι 6 απολύσεις όπως και οι 7 που προηγήθηκαν. Όλοι αρνήθηκαν και δεν συναίνεσαν στις περικοπές μισθών και γι αυτό δεν συμπεριλήφθησαν στο πλάνο της εργοδοσίας το οποίο προβλέπει ειδικά για τους δημοσιογράφους μόλις 27 θέσεις εξαρτημένης εργασίας.
Τι θα κάνει η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ; Θα αναλάβει τις ευθύνες της; Την καλούμε άμεσα να προχωρήσει σε κινητοποιήση κάθε μορφής και διάρκειας.
Προτείνουμε άμεσα εργασιακή συνέλευση και συγκέντρωση έξω από την εφημερίδα και από αύριο με κάθε τρόπο οργανωμένη αντίδραση στα σχέδια των μνημονιακών συνεργατών του καζινάρχη Ρηγα.  
Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις.
Καλούμε όλες τις Ενώσεις του κλάδου, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και αναγνώστες της εφημερίδας που διαφωνούν με τα μνημόνια των απολύσεων και των περικοπών, να σταθούν στο πλευρό των απολυμένων της «Μ».
Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλες απολύσεις. Να υποχρεώσουμε τα αφεντικά να σταματήσουν τις απολύσεις και να πάρουν πίσω τους απολυμένους.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου