Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 28/3 ...

*
Τυπολογίες
***
*

Αγωγή Γ. Παπαχρήστου σε βάρος της “Αυγής”


Αγωγή σε βάρος της εφημερίδας “Αυγή” κατέθεσε ο πολιτικός συντάκτης των “Νέων”, Γιώργος Παπαχρήστος διεκδικώντας το ποσό των 260.000 ευρώ! Ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει ως συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο γράφτηκε στις 27 Ιουλίου 2012, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων πως είχε 6 μισθούς. “Αυτή η αναφορά είναι κακόβουλη” γράφει στην αγωγή του ο δημοσιογράφος. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την “Αυγή”, η αγωγή κατατέθηκε το Σεπτέμβριο του 2012, αλλά την οποία επέδωσε στις 22 Μαρτίου 2013.


***
Ζητούν το “πόθεν έσχες”
των ιδιοκτητών ΜΜΕ


Να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ζητούν με ερώτησή τους και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Στρατούλης. Όπως σημειώνουν, τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ορισμένους από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ σε βαθμό κακουργήματος, σε άλλους έχει επιβάλει ποινές φυλάκισης και περιοριστικά μέτρα, άλλους έχει καλέσει σε ανάκριση ως κατηγορούμενους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κι άλλους τους ελέγχει για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι δύο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν οι είναι περιουσία των ιδιοκτητών ΜΜΕ και ποιους λογαριασμούς διατηρούν σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

***
Στη φυλακή οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας Κουρής, εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το ποσό της αξιόποινης πράξης - σύμφωνα με την κατηγορία - ανέρχεται σε 1.537.627 ευρώ για το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011 και αφορά οφειλές της Ελεύθερης Τηλεόρασης ΑΕ.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν εκτελεστικό ρόλο στο ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alter, αντιτείνοντας ότι διοικητικά καθήκοντα ασκούσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Κώστας Γιαννίκος. Ωστόσο η ανακρίτρια Ελένη Μοτσοβολέα και ο εισαγγελέας Δημήτρης Ζημιανίτης τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της προσωρινής κράτησης και των δύο κατηγορουμένων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου