Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

... για τα "ληγμένα" FM !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έληξαν οι άδειες πριν από 8 χρόνια!
“Τρύπες” στα FΜ, πλειστηριασμοί δημοσίων συχνοτήτων από τις τράπεζες, διαχείριση σταθμών από τους εργαζόμενους και ληγμένες άδειες!

33 εργαζόμενοι του Flash διεκδικούν την άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού από τον Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος το έσκασε στο εξωτερικό, καταθέτοντας αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ερώτημα που υπάρχει, είναι γιατί το ΕΣΡ δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία ώστε να προχωρήσει στη νέα προκήρυξη των ραδιοφωνικών αδειών οι οποίες σημειωτέον έληξαν πριν …8 χρόνια, ώστε να μπουν νέες επιχειρηματικές δυνάμεις παράλληλα με τα υπό διαμόρφωση συνεταιριστικά σχήματα και το δημόσιο να αντλήσει έσοδα.

Την ίδια ώρα σταμάτησαν να εκπέμπουν οι σταθμοί V FM και Best FM τους οποίους εγκατέλειψε ο Αντώνης Λυμπέρης, και άφησε χωρίς ρεύμα η Eurobank. Οι συχνότητες αυτές παραμένουν κενές χωρίς να έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για την επιστροφή τους στο δημόσιο τομέα, ενώ υπάρχει το προηγούμενο του πλειστηριασμού του πρώην Planet (νυν Βήμα FM) στο παρελθόν και των Sfera και Derti από τις τράπεζες σαν να έχουν λάβει εκείνες τις άδειες και να διαθέτουν δικαίωμα σε δημόσια περιουσία.

Πλέον με το νόμο 4109/ 2013 οι εργαζόμενοι, εφόσον παραμένουν απλήρωτοι επί 6μήνες, έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το σταθμό εφόσον το ζητάει το 50+1 του προσωπικού και το 1/3 των δημοσιογράφων. Τότε σύμφωνα με το νόμο η άδεια “ανακαλείται από τον έως τότε αδειούχο της” και χορηγείται στους αιτούντες εργαζόμενους “με πρόταση του ΕΣΡ και απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ”.

Δηλαδή, σε αντίθεση με το Σύνταγμα που ορίζει πως το ΕΣΡ χορηγεί τις άδειες, χωρίς παρέμβαση υπουργού, τώρα ο Σίμος Κεδίκογλου, θα κρίνει αν ο Flash εκχωρηθεί στους εργαζόμενους, μετά από γνωμοδότηση του ΕΣΡ. Το κεφάλαιο που θα πρέπει να διαθέτουν οι εργαζόμενοι πρέπει να φτάνει ως και τα 100.000 ευρώ.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου