Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

... ΟΤΕ TV - μάχη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέλει και ψηφιακό επίγειο σήμα ο OTE TV!
Στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση επεκτείνεται η μάχη της συνδρομητικής τηλεόρασης.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ αναζητεί τρόπο ώστε να διαθέσει τα κανάλια της πλατφόρμας του και στο επίγειο ψηφιακό δίκτυο με στόχο την προσέγγιση και άλλων συνδρομητών. Στο τέλος του 2012 είχε περίπου 120.000 συνδρομητές, έναντι 400.00 και άνω της Nova.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει στην αγορά  στην οποία βρίσκεται η nova για ένα και μόνο λόγο. Η κυβέρνηση δεν προκηρύσσει συχνότητες , ενώ η υφιστάμενη νομοθεσία έχει επιτρέψει στους πάντες να εκπέμπουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας. Επίσης, ούτε οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση, διότι μέσα σε συνθήκες φτώχειας δύο εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης θα προσφέρουν καλό τηλεοπτικό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, μέσω του επίγειου ψηφιακού δικτύου συγκεντρώνοντας όλη τη διαφήμιση, αφήνοντας σε εκείνους μικρότερα κομμάτια από την πίτα. Από την άλλη πλευρά η nova  θέλει να διατηρήσει τη θέση της την οποία έχει κατακτήσει με το νόμο  Ρουσόπουλου (3592/ 2007) ως συνέχεια και της συνεργασίας της με την ΕΡΤ.
Μια ενδεχόμενη είσοδος του ΟΤΕ TV και σε αυτή την αγορά θα πίεζε κι άλλο τη nova η οποία έχει καλύτερο πρόγραμμα, αλλά και υψηλό δανεισμό. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του φαίνεται να αναζητεί τρύπες στη νομοθεσία, ώστε να εκπέμψει. Το θέμα αυτό έφτασε πλέον και στο ΕΣΡ .  Εννοείται πως αυτό το προνομιακό πεδίο που μπορεί να αλλάξει μια για πάντα την εικόνα στην τηλεόραση, παραμένει κλειστό, χωρίς να έχει έσοδα το ελληνικό δημόσιο, με εξαίρεση τη Multichoice που είναι και η μόνη που καταβάλει υψηλό ενοίκιο για τη χρήση του φάσματος.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου