Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

... τρικομματικά κυβερνοκάναλα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Παίζουν" κυβέρνηση τα κανάλια

“Κυβερνητικοί” παραμένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Στο παρελθόν φιλοξενούσαν υπέρμετρα τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τώρα ήρθε η σειρά για την τρικομματική. Στην έκθεση Πεπραγμένων για το 2012 του ΕΣΡ αναφέρεται πως μετά την εκλογή της κυβέρνησης Σαμαρά, από τον Ιούλιο ως το Δεκέμβριο του 2012, τον “πρώτο λόγο” έχουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία πλην του ΚΚΕ έχουν μικρότερη κάλυψη από το εκλογικό τους ποσοστό.

“Η ειδησεογραφία αποκλίνει, σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά, σε άλλες λιγότερο, από την αρχή της αναλογικής ισότητας”, παρατηρεί το ΕΣΡ και υπογραμμίζοντας πως “και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προβάλλονται κατά μέσο όρο περισσότερο από τα εκλογικά τους ποσοστά: Η ΝΔ κατά 5,1%, με υψηλότερο σημείο της το 48,2% του χρόνου που της αφιερώνει ο ΑΝΤ1, το ΠΑΣΟΚ κατά 1,4%(υψηλότερο το 17,3% του Mega και η ΔΗΜΑΡ κατά 0,6%(υψηλότερο το 8,3% τουStar). Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «υπολείπεται κατά μέσο όρο 5,5 μονάδες του εκλογικού του ποσοστού, με το χαμηλότερο σημείο του να βρίσκεται στον ΑΝΤ1 (17,7%) και το υψηλότερο στο Μακεδονία TV (29,3%).

Τι είναι αυτό που συνδέει το σύνολο των ιδιωτικών σταθμών, σε εποχή πτώχευσης και δίνουν τον πρώτο λόγο στα κυβερνητικά κόμματα που εφαρμόζουν τη Μνημονιακή πολιτική, την ίδια ώρα που η κοινωνία ζει το δράμα της πτώσης; Μάλλον εδώ λειτουργεί το προηγούμενο παράδειγμα του λουκέτου στο Alter…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου