Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

... Μπακατσέλος, άρθρο 99: δεν έγινε δεκτή η αίτηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρθρο 99: ο Μπακατσέλος
χάνει την προσωρινή προστασία


Σε νέα, άτακτη οπισθοχώρηση, έναντι των 108 απλήρωτων εργαζομένων, υποχρεώνεται η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου», που υπακούει στις εντολές του υιού Μπακατσέλου, καθώς καλείται πλέον να επωμιστεί τις ευθύνες της άρνησής της να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές 6 μηνών. 


Αργά σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, εκδότρια των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»και του περιοδικού Close Up, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να ανασταλούν οι ατομικές διώξεις σε βάρος της περιουσίας της.

Η πρόεδρος υπηρεσίας των ασφαλιστικών μέτρων απέρριψε – και μάλιστα στο σύνολο της – τη σχετική αίτηση της εταιρίας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοικτό το δρόμο, ώστε άλλοι 22 εργαζόμενοι να εισπράξουν την προσεχή Δευτέρα το ποσό των 110.000 € από τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΒΕ ΑΕ, μέσω της εκτέλεσης νέας κατάσχεσης.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι, έχουν επιτύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης, μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων, για την προσωρινή επιδίκαση μισθών. Μάλιστα, σήμερα το πρωί άλλα 9 άτομα εισέπραξαν το ποσό των 48.000 € για δεδουλευμένους μισθούς μέσω κατάσχεσης.

Δεν πείστηκε για την εξυγίανση

Το αίτημα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής κατατέθηκε ως συνέχεια της αίτησης της εταιρίας για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η πρόεδρος υπηρεσίας δε φαίνεται να πείστηκε για την προοπτική εξυγίανσης της εταιρίας και, ως εκ τούτου, δε συναίνεσε στη λήψη προληπτικών μέτρων έναντι των πιστωτών της. Προσδιόρισε δε για τις 13 Φεβρουαρίου 2014 την επί της ουσίας συζήτηση της αίτησης της παραπαίουσας εταιρίας.

Η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα είχε προαναγγελθεί από τον Αλέξανδρο Κ. Μπακατσέλο, λίγες ώρες μετά την αιφνίδια παραίτησή του στις 10 Δεκεμβρίου 2014 δήθεν για λόγους υγείας. Την πρωτοβουλία ανέλαβε να εκπληρώσει ο υιός Μπακατσέλου, ονόματι Βασίλειος, ο οποίος έχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρίας από τις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της ΕΒΕ ΑΕ συνομολόγησαν τις συσσωρευμένες οφειλές προς τους εργαζόμενους. Υποστήριξαν επίσης ότι με το σχέδιο εξυγίανσης που έχουν εκπονήσει, μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα της εταιρίας, ώστε να διατηρηθούν 65 θέσεις εργασίας και να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις της, ύψους 23,75 εκατ. €, μετά την αναδιάρθρωσή τους.

Το στοίχημα των εκλογών

Πρότειναν δε να διανεμηθεί το 70% των ρευστών διαθεσίμων της εταιρίας, ύψους περίπου 110.000 €, στο σύνολο των εργαζομένων, αλλά και να εκχωρηθεί υπέρ του προσωπικού το 100% των μελλοντικών εισπράξεων από το πρακτορείο διανομής "Άργος ΑΕ", ύψους 50.000 € ανά μήνα. Με άλλα λόγια, πρότειναν να δοθεί στους εργαζόμενους σχεδόν ένας 1 μισθός, την ώρα που τους οφείλονται αποδοχές 6 μηνών.

Απώτερη επιδίωξη είναι, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος Γιώργος Οικονόμου, να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι μισθωτοί που τελούν σε επίσχεση εργασίας και να κυκλοφορήσει και πάλι στα περίπτερα ο «Αγγελιοφόρος», ημερήσιος και κυριακάτικος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως με την εισροή πολιτικού χρήματος θα προκύψουν έσοδα για την εταιρία (...) Συνεχίστε την ανάγνωση
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου