Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

... ΕΣΗΕΑ - το Δ.Σ. χρήζει ψυχιάτρου; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δύο επιστολές - μία παραπομπή στο ΠΠΣ
ΕΣΗΕΑ - χρειάζεται ψυχίατρο;

Επιστολή Δ. Τσαλαπάτη

"Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η πρότασή μας να πραγματοποιηθεί διάβημα στον Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, για την δήθεν αδυναμία των αστυνομικών αρχών να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία απέναντι στην άρνηση καταβολής δώρου Χριστουγέννων από εργοδότες (π.χ. "Ελευθεροτυπία", "Κέρδος" κ.λπ.) τροποποιήθηκε στην πορεία και εστάλη επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης απλώς για ξεκάρφωμα.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι από τους Προεδρικούς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προσέφεραν κάλυψη και κομματική προστασία στον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κικίλια.

Ταυτόχρονα όμως με την κομματική τους υποχρέωση, νομιμοποίησαν και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Με ανάλογη έκπληξη διαπιστώνουμε επίσης ότι η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ δεν περιέλαβαν στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης ως θέμα, συζήτηση για την κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατά την προεκλογική περίοδο, η οποία δεν περιορίζεται στην περίπτωση Αρβανίτη.

Από τις 9 Δεκεμβρίου και με αφορμή την απόπειρα μετατροπής της ΕΣΗΕΑ σε Big Brother σάς είχε επισημανθεί ότι πρέπει να φροντίσουμε ώστε η Ένωση και οι δημοσιογράφοι να τηρήσουν υπεύθυνη στάση εν όψει των πολιτικών εξελίξεων.

Αλλά αντί γι' αυτό οι δύο παρατάξεις που συνεργάζονται και συγκροτούν την πλειοψηφία συμφώνησαν ακόμη και στην μετατροπή της επετείου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου, σε κυβερνητική φιέστα.

Ο εκμαυλισμός κορυφώθηκε με το παζάρι στα υπόγεια του Μαξίμου για να γίνει υπουργός της Κυβέρνησης η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που μετά την αποπομπή της επέστρεψε, συγκαλεί το ΔΣ, και όλα αυτά με την ανοχή των τριών (3) εταίρων της, που πολιτικά δηλώνουν ότι ανήκουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επαναφέρω και εγγράφως την πρόταση για συνολική συζήτηση του θέματος προ ημερήσια διάταξης και επανασυγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ"

---
Επιστολή Δημ. Κοτταρίδη

"Προς
την Πρόεδρο
του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
κ. Μαρία Αντωνιάδου
Αγαπητή Πρόεδρε,

Έχοντας λάβει γνώση της τελευταίας επιστολής του κ. Δ. Τσαλαπάτη με αρ. πρωτ.: 50/12-1-15, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όπως τεθεί προς αξιολόγηση από τα αξιότιμα μέλη του Δ.Σ., η πρότασή μου για ψυχιατρική εξέταση όλων των μελών του Δ.Σ..

Γνωρίζοντας την προσήλωση όλων μας στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, είμαι σίγουρος ότι όποιες γνωματεύσεις των ειδικών θα παραμείνουν μέσα στο Δ.Σ..

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κοτταρίδης

Ταμίας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ"

---
Πειθαρχική δίωξη στον Κ. Αρβανίτη

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άσκησε σήμερα αυτεπάγγελτη δίωξη στον διευθυντή του ρ/σ "Στο Κόκκινο", δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη για τον γνωστό χαρακτηρισμό που απηύθυνε στον πρωθυπουργό.

Η απόφαση πάρθηκε με τρεις ψήφους έναντι δύο.

Η μειοψηφία ζήτησε να κληθεί ο συνάδελφος για παροχή διευκρινήσεων.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου