Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

... ΕΡΤ - ποιοι και πως ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με ποιους θα επανέρθει η ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εισηγήσεις για το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, κατατίθενται στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα λαβει την τελική απόφαση για το πως και το πότε θα επανέλθει στις τηλεοπτικές οθόνες η ΕΡΤ.

Η λογική που επικρατεί είναι πως θα προσληφθούν εκ νέου όλοι όσοι εργάζονταν ως και τη θλιβερή βραδιά του λουκέτου της 11ης Ιουνίου 2013 μετά από απόφαση της συγκυβέρνησης την οποία υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Επικρατείας, Σίμος Κεδίκογλου.

Εκτός από τους απολυμένους της εταιρείας, θα έχουν θέση στην ΕΡΤ και όσοι προσλήφθηκαν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή στην πραγματικότητα στην πρώτη φάση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ θα συνυπάρχουν στο Ραδιομεγάρο οι πρώην εργαζόμενοί, της οι συμβασιούχοι του υπουργείου Οικονομικών της ΔΤ και όσοι όσοι πέτυχαν στη ΝΕΡΙΤ με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Το συνολικό έσοδο της εταιρείας από το ανταποδοτικό τέλος που ανέρχεται σε περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, επιτρέπει την πρόσληψη του προσωπικού.

Το πως θα γίνει η επαναλειτουργία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν και υπάρχει ήδη μια σοβαρή νομική πρόταση που δείχνει το δρόμο και επιτρέπει την έναρξη των εκπομπών αρχικά και σε εύλογο χρόνο την κατάθεση ενός νέου νομοσχεδίου που θα προσδιορίζει ακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της νέας ΕΡΤ και θα εμπεριέχει και το κριτήριο της αξιολόγησης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου