Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΔΟΛ - " πωλείται απαλλαγμένος χρεών και βαρών" !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα ορατά και αόρατα χρέη του ΔΟΛ


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κρυφές αξίες, περιουσιακά στοιχεία, αναξιοποίητες συμμετοχές και …μηδέν υποχρεώσεις!

Διάβαζε κανείς ένα σωρό ωραία πράγματα στο χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος», που αφορούσε στο πόσο «ανεκτίμητη» είναι η αξία του ΔΟΛ. Πρώτα σε κυκλοφορία τα «Νέα», τρίτο το «Βήμα» χωρίς προσφορές και δώρα, «άπειρα» περιουσιακά στοιχεία, «κρυφές» αξίες «αναξιοποίητες συμμετοχές» σε ΙΡΙΔΑ, ΑΡΓΟΣ και ΤΗΛΕΤΥΠΟ «κρυφός θησαυρός» του ψηφιοποιημένου ιστορικού αρχείου, να ‘χουμε να λέμε ως τη Δευτέρα Παρουσία. Ή την επιστροφή του Σταύρου Ψυχάρη, whatever comes first που λένε και οι Άγγλοι!

Υπάρχει όμως και ένα σημείο που κυριολεκτικά βγάζει μάτι. Εκεί που ισχυρίζεται το δημοσίευμα ότι ο αγοραστής του «συγκροτήματος» θα το παραλάβει ελεύθερο χρεών! Με δικά τους λόγια:

«Όποιος έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά θα αναλάβει τον ΔΟΛ απαλλαγμένο από χρέη και λοιπές υποχρεώσεις».
Και πιο κάτω:
«Ο ΔΟΛ, πέραν του γεγονότος ότι είναι ελεύθερος χρεών προς τις τράπεζες και βαρών απέναντι σε τρίτους, προμηθευτές και άλλους δεν πωλείται μόνος.»
Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά είναι να αναρωτιέται κανείς πότε πρόλαβε ο ΔΟΛ κι έμεινε ελεύθερος χρεών. Με ποιο τρόπο, μαγικό ή ηρωικό, τα σχεδόν διακόσια εκατομμύρια ευρώ που χρώσταγε το «συγκρότημα» πήραν την άγουσα για το χρονοντούλαπο. Ποιος τραπεζικός ή άλλος φορέας υπέγραψε για τη διαγραφή και που ακριβώς υπάρχει το συγκεκριμένο έγγραφο για να το δούμε κι εμείς; Εκτός κι αν ο αγοραστής αναλάβει τον «νέο ΔΟΛ» (πώς λέμε «νέος Πανιώνιος»;) κι όλοι οι υπόλοιποι με όλες τις υπόλοιπες αναλάβουμε τα χρέη. Στην περίπτωση αυτή, αναμένουμε αντίστοιχη γενναιοδωρία και προς τη δόλια την «Ελευθεροτυπία», που χρώσταγε πολύ λιγότερα αλλά την πήρε ο Χάρος με συνοπτικές διαδικασίες…
---
newpost
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου