Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

... "ΕφΣυν" - την Παρασκευή κυκλοφορεί το φύλλο Νο 100 ...

*
Εφημερίδα των Συντακτών
***
*

Γιορτή

Αν ήταν εκατοντάφυλλο λουλούδι θα το βάζαμε στο πέτο μας. Είναι η εκατοντάφυλλη "Εφημερίδα των Συντακτών" και την έχουμε στην καρδιά μας. 

Την Παρασκευή θα τα εκατοστίσουμε!

Εκατό φύλλα, εκατό βράδια αγωνίας να φτάσει στην ώρα της η εφημερίδα, η δικιά μας εφημερίδα, στα σημεία πώλησης, σωστή, καλογραμμένη, πλούσια, ισορροπημένη, ανεξάρτητη.

Όταν δειλά αλλά πεισματικά διατυπώθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε τη δική μας εφημερίδα, όταν άρχισαν να γίνονται τα πρώτα βήματα για το στήσιμο του συνεταιρισμού μας υποθέταμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά ήμασταν σίγουροι για το δικαίωμα των αναγνωστών να έχουν μια εφημερίδα μακριά από εξαρτήσεις και συμφέροντα. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να δώσουμε σωστή ενημέρωση, χωρίς κραυγές περί αποκαλυπτικών θεμάτων, χωρίς αλαλαγμούς πρωτιάς. Κι όταν πιάσαμε στα χέρια μας σαν το μοσχομυριστό, ζεστό, ζυμωτό ψωμί το πρώτο φύλλο είχαμε μπει στο όνειρό μας και το ζούσαμε.

Ο στόχος, το είδος της δημοσιογραφίας συμφωνημένο κυρίως με τους εαυτούς μας από την αρχή: καμιά παραχώρηση, καμιά συναλλαγή και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον συνοδοιπόρο αναγνώστη που σε αδυσώπητους οικονομικά καιρούς βγάζει το ευρώ από την τσέπη του για να μας αγοράσει. Σεβασμό σ’ αυτόν που χωρίς τη στήριξή του δεν μπορούμε να υπάρχουμε.

Γι’ αυτά τα εκατό φύλλα πήραμε ένα σπουδαίο δώρο από τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, μια υπέροχη αφίσα, και θα τη μοιραστούμε το Σάββατο μαζί σας, γιατί ουσιαστικά εσείς είστε οι αποδέκτες αυτού του έργου.

Μια ανάσα γιορτής, μια στάση για να κρεμάσουμε την αφίσα μας και συνεχίζουμε. Εσείς κι εμείς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου