Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

... όχι στην ΕΤΗΠΤΑ της ανυποληψίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
(ΕΤΗΠΤΑ)
Οικονομικά αδιέξοξα - Αγωνιστικές Λύσεις

Μπορεί η «κουτσουρεμένη» πλειοψηφία να καταψήφισε το αίτημά μας (των συμβούλων της "Ανασυγκρότησης") για έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου μεταξύ των θεμάτων ήταν και η οικονομική «ύπαρξη» της ΕΤΗΠΤΑ μετά τις επερχόμενες μειώσεις των εσόδων (αγγελιόσημο), αλλά προφανώς θορυβήθηκε.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρωτοβουλία του επικεφαλής της πλειοψηφίας για έκτακτο Δ.Σ. με θέμα τα οικονομικά της Ένωσης. Προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα και αφού μελέτησε την κατάσταση, απεφάνθη ότι χρειάζεται και η ΕΤΗΠΤΑ το «μνημόνιό» της. Καθυστέρησε βέβαια, αλλά τι να κάνουμε αφού, φεύ, σοβαρά θέματα τα αντιμετωπίζει μοναχός και φυσικά κατά το δοκούν. Ίσως "πληρώνει" τις κακές επιλογές συνεργατών. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας απουσίαζαν, δικαιολογημένα βέβαια - αυτό έλειπε - απ’ αυτό το σημαντικό Δ.Σ.

Έστω και αυτή την ύστατη ώρα όμως, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ανάγκη να ανοιχτούμε στα μέλη μας. Αυτά στηρίζουν την επαγγελματική μας οργάνωση και πρέπει να τους ενεργοποιήσουμε με κάθε τρόπο.

Η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εξαφανιζόμενες παροχές υγείας δεν αντιμετωπίζονται με διαδρομίστικες συνδιαλλαγές. Οι εποχές των διαπροσωπικών επαφών ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα πια οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι ή θα γίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται ή θα ριχτούν στο πυρ το εξώτερον της ανυποληψίας και του χλευασμού. Τώρα είναι που θα ξεχωρίσουν οι αρχηγοί και οι ηγέτες από τα ανδρείκελα και τις μαριονέττες. Ας μη ξεχνάμε ότι αρχηγός είναι αυτός που προχωράει πρώτος στη μάχη, ενώ ηγέτης είναι εκείνος που εμπνέει τους άλλους να προσπαθήσουν μαζί του. Τώρα θα ξεχωρίσουμε τους συνοδοιπόρους και συμμάχους μας μέσα στο εργατικό κίνημα, από τους τυχοδιώκτες και καιροσκόπους. Με σύνεση και θάρρος θα ξεχωρίσουμε την ήρα απ’ το στάρι, τους γραφειολάγνους από τους αγωνιστές και θα προχωρήσουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους τεχνικούς εργαζόμενους, άνεργους, απλήρωτους, συνταξιούχους σε επαγρύπνηση. Όλοι μαζί με αλληλεγγύη θα υπεραμυνθούμε για τη ζωή και τις αξίες μας. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή τη λαίλαπα των μνημονιακών κυβερνητικών σχηματισμών που προωθεί η Ευρωπαïκή Ένωση των μονοπωλίων. Στέλνοντας στο περιθώριο τα λογής - λογής τσιράκια τους θα βγούμε νικητές απ’ αυτή την «σικέ» κρίση.

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ 
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου