Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Συνταξιούχοι στα ΜΜΕ δύο ταχυτήτων...

*
Γιάννης Πλαχούρης
***
*

Κάλεσμα αντίδρασης για την ανατροπή
του επαγγελματικού ρατσισμού


Η τροπολογία που ήδη ψηφίστηκε από τη Βουλή και αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ είναι, κατά γενική και νομική ομολογία, αντισυνταγματική, παράνομη και ρατσιστική σε σχέση με μια μικρή μερίδα συναδέλφων αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Μέσω αυτής διατηρείται αλλά και ενισχύεται ποικιλοτρόπως, σε βάρος των υπολοίπων ασφαλισμένων, ένας ιδιωτικός φορέας ασφάλισης την ίδια περίοδο που εν ονόματι και με δικαιολογία την κρίση διέλυσαν τα άλλα Ιδιωτικά αλλά και Δημοσίου Δικαίου Ταμεία συγκεντρώνοντας ασφαλισμένους και αποθεματικά στον Ενιαίο Φορέα. Μάλιστα, για να κρατήσουν ζωντανό έναν χρεωκοπημένο, λόγω κακοδιαχείρισης, ιδιωτικό οργανισμό παρακάμπτοντας το Σύνταγμα και την αρχή της ισονομίας, τον ενισχύουν με υποχρεωτικούς πόρους και κρατικές υπηρεσίες, παίρνοντας τους ασφαλισμένους και τις κρατήσεις τους από τον Ενιαίο Φορέα Υγείας, στον οποίο υποχρεωτικά ενέταξαν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Πρόκειται για μια διάτρητη τροπολογία για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναφερθούν. Αποκορύφωμα το ανήκουστο και σε παγκόσμια πρωτοτυπία γεγονός να εντάσσουν στον προαναφερθέντα φορέα τους εργαζόμενους που είναι ασφαλισμένοι στα πρ. ΤΑΙΣΥΤ και ΤΑΤΤΑ αφήνοντάς εκτός του ΕΔΟΕΑΠ τους συνταξιούχους των δύο αυτών Διευθύνσεων αποκόβοντάς τους έτσι από τους εργαζόμενους του ιδίου κλάδου. Εξυπακούεται φυσικά ότι η περίθαλψη και η πρόνοια γι’ αυτούς θα είναι ασύγκριτα υποδεέστερη, ενώ ο αποκλεισμός τους, τους αποκόβει επίσης από κάθε μελλοντική κλαδική διεκδίκηση.

Εδώ είναι αναγκαίο να υπογραμμιστεί ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά απολύτως εγγύηση ότι τα αποθεματικά που δημιούργησαν οι αποκλεισμένοι σήμερα συνταξιούχοι δεν θα καταλήξουν στον φορέα των εκλεκτών και προνομιούχων, καθώς εκδηλώθηκαν ήδη τέτοιες απόπειρες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα στο μέλλον και η επικούρησή τους.

Και όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα, συμβαίνουν προς δόξαν των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων και με κυρίαρχο μέλημα να δεχθούν και να προωθήσουν μόνο ό,τι θα συμπεριελάμβανε και τους ίδιους.

Συνάδελφοι,

Επειδή, εκτός των άλλων αντιδράσεων, χρειάζεται και νομική προσφυγή σε διάφορα επίπεδα, σας καλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο e-mail: gplachouris@gmail.com, προκειμένου να σχηματιστεί μια επιτροπή που θα αναλάβει να διαχειριστεί, όπου χρειαστεί, την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας αλλά και την ενημέρωση φορέων και οργανώσεων για το θέμα.

Αν συμφωνείτε με το περιεχόμενο του μηνύματος προωθείστε το και σε άλλους ασφαλισμένους.

Γιάννης Πλαχούρης
Πρώην πρόεδρος ΕΣΠΗΤ
και δεύτερης διαλογής συνταξιούχος 
---
*

3 σχόλια:

  1. Για ποία κακοδιαχειρηση μιλάτε κύριε Πλαχουρη? Για το κούρεμα του ΕΔΟΕΑΠ από την συνκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ? Από την αφαίρεση του αγγελιόσημου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ανατρεξεις στο πορισμα της ορκωτης λογιστου το 2009 και στις εκθεσεις των ελςγκτικων επιτροπων του ΕΔΟΕΑΠ θα διαπιστωαεις οχι μονο κακοδιαχειριση αλλα παρτυ διαχειριστων δυστυχως με την ανοχη των μελων-μετοχων. Ετσι τωρα ψαχνουν "φρεσκο αιμα" εργαζομενων μηπως επιβιωσουν και οχι νερωμενο απο συνταξιουχους και ανεργους!

      Διαγραφή
    2. Κακοδιαχείριση στον ΕΔΟΕΑΠ. Τί είναι το κακοδιαχείριση; Γίνονται τέτοια πράγματα σε ΝΠΙΔ σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και με τέτοιους συνδικαλιστές-θεματοφύλακες των συμφερόντων των ασφαλισμένων; Από ποιόν πλανήτη μας ήρθατε κυρία Θεοδοσία;

      Διαγραφή