Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Όμηρος των «ΝΕΩΝ» και του «ΘΕΜΑτος» ο Μητσοτάκης

*
Aνασυγκρότηση
***
*

Η πρόκληση Τσίπρα που δεν απάντησε ο
πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Μπορεί λοιπόν από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή να μην προέκυψε σκάνδαλο, προέκυψε όμως κάτι άλλο που είναι άκρως σκανδαλιστικό και κυρίως προβληματικό για τη δημοκρατία!

Βεβαίως το γνωρίζαμε και πριν τη συζήτηση… Αλλά παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκλήθηκε προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα δεν απάντησε ποτέ στην κατηγορία ότι «Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ποιος σας δίνει γραμμή. Σας δίνουν γραμμή Μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στην Κυβέρνηση»!

Δυστυχώς όμως αυτό είναι το πρόβλημα ότι μια μεγάλη μερίδα του Τύπου για δικούς της λόγους έχει καταφέρει να κρατάει όμηρο μια ολόκληρη παράταξη! Τη ΝΔ η οποία άγεται και φέρεται κατά πώς βολεύει τα συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα. «Ένα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε, «Αυτοί είναι που σας δίνουν γραμμή. Εκεί καταντήσατε τη Νέα Δημοκρατία, κύριε Μητσοτάκη. Μέσα στην αγωνία που έχουν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να αποκαταστήσουν την πρόσβαση στην εξουσία που χάθηκε, εδώ και καιρό συντονισμένα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προκαλούν μόνο θόρυβο και σαματά»!

Και σε αυτό δεν απάντησε τίποτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις και δεν μασάει τα λόγια του!

Πρώτη φορά, όχι κάποιος πολιτικός, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ονοματίζει τα συμφέροντα – όπως σταθερά ζητά η κοινή γνώμη, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψελλίζει κουβέντα!

Τον κατηγόρησε ευθέως ότι αντιγράφει ΤΑ ΝΕΑ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, δηλαδή ότι στην ομιλία του υπάρχουν αυτούσια αποσπάσματα από αντίστοιχα κομμάτια των εφημερίδων… Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε ποτέ!

Δυστυχώς όμως αυτό είναι το μείζον πρόβλημα της ΝΔ και του προέδρου της ότι οι συγκεκριμένοι μιντιακοί ομίλοι τον παγίδευσαν και κατέστησαν το κόμμα του όμηρο! Και είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις Τύπου καλά κάνουν και κάνουν τη δουλειά τους! Το πρόβλημα είναι τι κάνει η ιστορική παράταξη… η οποία μπέρδεψε επί προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη τα συμφέροντα των επιχειρηματιών με το κόμμα!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου