Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι ζητούν οι τράπεζες από το Mega

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ ανάμεσα στις τράπεζες και το Mega. Οι τράπεζες κατέθεσαν μια πρόταση για «κούρεμα» 75% στις υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους προμηθευτές, ακυρώνοντας το βασικό όπλο του Mega, τη σχέση του καναλιού με τους τηλεοπτικούς παραγωγούς και τους ηθοποιούς, που θα έβλεπαν τις όφειλες του Mega, επί της ουσίας, να εξαφανίζονται. Οι τράπεζες, που είχαν εξαρχής θέσει τον όρο να μην «κουρευτούν» τα δάνειά τους, απαίτησαν την αποπληρωμή του ομολογιακού δάνειου σε δέκα χρόνια, αντί για 15, και συνολική αύξηση 21 εκατ. ευρώ, από την οποία έχουν ήδη μπει τα 6 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ με επιστολή τους προς τις τράπεζες οι μέτοχοι του Mega τόνισαν πως επιθυμούν να συνεχίσουν τον διάλογο.
---
Αγοράζει πρόγραμμα η ΕΡΤ

Σε σοβαρή ενίσχυση του προγράμματός της προχωράει η ΕΡΤ. Σήμερα, αναμένεται να έρθει σε συζήτηση στο ΔΣ της εταιρείας η έγκριση αγοράς ελληνικών και ξένων ταινιών, ντοκιμαντέρ και ξένων σειρών από ελληνικές εταιρείες και μεγάλους διανομείς του εξωτερικού. Στόχος είναι βελτιωθεί το πρόγραμμα που μεταδίδουν τα τρία κανάλια της ΕΡΤ.
---
Σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών
για δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του τραυματισμού της δικηγόρου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, δυστυχώς, υπενθύμισε σε όλους μας τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες υπό από τις οποίες, ασκείται, κάποιες φορές, το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) από κοινού με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ένα σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών και σωστικών μέσων για δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν μαζικές εκδηλώσεις ή ρεπορτάζ σε συνθήκες επικινδυνότητας.
---
Οι πωλήσεις του “Φιλελεύθερου”

Πωλήσεις 2.180 φύλλων είχε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο “Φιλελεύθερος”. Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του είχε πουλήσει 7.110 και τη δεύτερη 3.190 φύλλα. Πρώτη εφημερίδα σε πωλήσεις ήταν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου η “Καθημερινή” με 13.920 φύλλα.
---
Αποτελέσματα των εκλογών στον ΔΣΑ

Στο β΄ γύρο των επαναληπτικών εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017 πέρασαν ο Δημήτρης Βερβεσός και ο Δημήτριος Αναστασόπουλος.
Από τους 20.990 δικηγόρους ψήφισαν 11.633. Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 10.816 έγκυρα, 384 άκυρα και 428 λευκά. Η αποχή ανήλθε στο 44,58%.
---
Συνάντηση με τον Βαρδινογιάννη
θα έχουν, αύριο, οι εργαζόμενοι του MEGA

Αύριο είναι η συνάντηση των εργαζομένων με τον κ. Βαρδινογιάννη, συνάντηση που ζήτησαν οι εργαζόμενοι και έγινε αποδεκτή. Από το στρατόπεδο των τραπεζών ούτε κουβέντα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οπότε θα αρχίσει πάλι το γνωστό παραμύθι - όχι φταίνε οι μέτοχοι, όχι φταίνε οι τράπεζες... Οι άδειες τελικά πέρασαν και από το Εθνικό Τυπογραφείο και το MEGA;
Η συνέχεια επί της οθόνης
Κ.Δ.
(ανάρτηση αναγνώστη στο enimerosi24)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου