Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι τράπεζες στο τιμόνι του MEGA...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Mega: Πότε θα βγει στον «αέρα»
δελτίο ειδήσεων αν όλα πάνε καλά


Όπως γράψαμε χθες, το πρώτο μεγάλο βήμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Mega έγινε. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε τα χέρια με τους τραπεζίτες και απομένει, πλέον, η γραπτή συμφωνία.

Αν όλα πάνε καλά έως το τέλος, ο σταθμός αναμένεται να βγει στον «αέρα» με ζωντανό πρόγραμμα σε λίγους μήνες. Καλά πληροφορημένη πηγή έλεγε ότι κοντά στον Μάιο θα είναι δυνατόν να μεταδοθεί και το πρώτο πλήρες δελτίο ειδήσεων, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, χωρίς υπέρμετρες σπατάλες.

Γιατί τόση καθυστέρηση από τη στιγμή που ήδη υπάρχει προφορική συμφωνία; Διότι τα νόμιμα βήματα που απομένουν είναι πολλά.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι καθοριστικές, λόγω της προθεσμίας που έχει τεθεί από το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ελεγκτικά σώματα των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε πριν εκπνεύσει η καταληκτική ημερομηνία της 8ης ή 11ης Ιανουαρίου να έχει υπογραφεί η συμφωνία για τη διάσωση του σταθμού.

Στην περίπτωση αυτή οι μέτοχοί του (αν όχι όλοι, σίγουρα η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης) θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια με κοινή εταιρεία, την οποία στη συνέχεια θα συγχωνεύσουν με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια του Mega).

Αν καθυστερήσουν οι τράπεζες και χαθούν οι προθεσμίες, η εξέλιξη για τον σταθμό θα είναι το λουκέτο και η εκκαθάριση. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς πόσο σημαντική είναι η στάση των τραπεζών από εδώ και πέρα (και πόσο μεγάλη η ευθύνη τους).

ΥΓ 1 Οι ιδιοκτήτες δέχθηκαν όλες τις απαιτήσεις των τραπεζών. Και για το «πανωτόκι» του 11% που επεβλήθη μετά την καταγγελία των δανείων την άνοιξη του 2016 (αυτό επιβαρύνει κατά 10 εκατ. ευρώ το τελικό κόστος). Και για «ζεστό» χρήμα 15 εκατ. ευρώ (συν τα 6 που έχουν ήδη βάλει). Και για περαιτέρω «κούρεμα» των οφειλών προς τους προμηθευτές (στους οποίους περιλαμβάνονται παραγωγοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί).

ΥΓ 2 Παραμένουν άγνωστες προς το παρόν οι προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη, που κατέχει το 19,66% των μετοχών (τις είχε αγοράσει έναντι 5 εκατομμυρίων από τον Φώτη Μπόμπολα). Θα συμμετάσχει στις εξελίξεις; Θα βάλει τα χρήματα που του αντιστοιχούν στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 15 εκατομμυρίων; Όπως είναι γνωστό έχει ήδη αγοράσει το Epsilon. Θα παραμείνει και στο Mega;

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου