Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έντονη κινητικότητα στον ΔΟΜ - ερωτηματικά

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απολύθηκε ο ένας και μοναδικός κλητήρας
που είχε παραμείνει μετά την εξαγορά !!!

Ικανοποίηση, προσλήψεις, απολύσεις
και στο βάθος μπόνους στον ΔΟΜ


Έντονη κινητικότητα στη Συγγρού σε πολλά επίπεδα, αλλά και ερωτηματικά

Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση μας στην ικανοποίηση που μας μεταφέρθηκε ότι επικρατεί στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά από την κυκλοφοριακή άνοδο κυρίως του Βήματος αλλά και των ΝΕΩΝ τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα συνεργάτες του Β. Μαρινάκη που εδρεύουν πλέον στη Λεωφόρο Συγγρού διέρρευσαν στους διαδρόμους των δύο εφημερίδων ότι ο εφοπλιστής προτίθεται να δώσει στο τέλος του άλλου μήνα κάποιο μπόνους στο προσωπικό. Κάποιοι εικάζουν ότι ίσως αυτό το το μπόνους σχετίζεται με το δώρο Χριστουγέννων, δηλαδή να δοθεί στο προσωπικό ολόκληρο το δώρο, ενώ κανονικά θα πρέπει να λάβουν ένα μέρος του αφού η πρόσληψή τους έγινε στα τέλη Αυγούστου. Βέβαια όπως είπαμε πρόκειται για διαρροή και όχι για κάποια έστω και ανεπίσημη ανακοίνωση.

Όπως μαθαίνουμε επίσης στη Συγγρού γίνονται καθημερινά προσλήψεις κατά βάση στον διοικητικό τομέα και στο εμπορικό τμήμα. Δυστυχώς όμως τα τελευταία 24ωρα έγιναν και κάποιες απολύσεις οι οποίες προκάλεσαν απορίες, αλλά και προβληματισμό. Απομακρύνθηκε από το αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ ο γνωστός μπασκετικός ρεπόρτερ Κώστας Σωτηρίου που ήταν από τους λίγους που είχαν παραμείνει στο τμήμα μετά την εξαγορά από τον Β. Μαρινάκη. Το περίεργο είναι ότι όπως μαθαίνουμε πριν από λίγες εβδομάδες η διοίκηση της εταιρείας είχε καλέσει τον συνάδελφο για να συζητήσουν για τη συνεργασία τους και στο πλαίσιο αυτό του είχε ζητηθεί να διαλέξει ανάμεσα στα ΝΕΑ και σε ένα αθλητικό site που συνεργαζόταν, με τον Σωτηρίου να συμφωνεί να διακόψει τη συνεργασία με το site και να παραμείνει στην εφημερίδα. Και ενώ όλα έδειχναν ότι είναι ομαλοποιημένα, ο Σωτηρίου ειδοποιήθηκε να πάει στο γραφείο του Παναγιώτη Λάμψια ο οποίος του είπε ότι ξεκινά πρόγραμμα «περικοπών και οικονομικού μαζέματος» στην εταιρεία και ότι δυστυχώς είναι ανάμεσα στους εργαζομένους που πρέπει να αποχωρήσουν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Όμως όπως προείπαμε στην εταιρεία γίνονται προσλήψεις και ειδικότερα στο αποψιλωμένο αθλητικό τμήμα των ΝΕΩΝ έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα περίπου 10 προσλήψεις πολύ γνωστών ονομάτων (Σκουντής, Καρπετόπουλος, Καίσαρης) αλλά και νεότερης γενιάς αθλητικών ρεπόρτερ.

Απολύθηκε επίσης ο ένας και μοναδικός κλητήρας που είχε αποφασισθεί να παραμείνει στην εταιρεία μετά την εξαγορά της. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε όπως μαθαίνουμε καμία εξήγηση. Ο Αντώνης Καρακούσης του είπε ότι δεν υπάρχει κάποια αιτιολογία, ότι είναι απόφαση της διοίκησης και ότι ο ίδιος ούτε ρωτήθηκε, ούτε γνώριζε κάτι και ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Μένει να απαντηθεί αν η απόλυση αυτή έγινε για να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση από άτομο της αρεσκείας της διοίκησης ή αν εντάσσεται στο πρόγραμμα περικοπών που αναφέρθηκε ο διευθυντής των ΝΕΩΝ οπότε θα υπάρχει προφανώς και συνέχεια…

Να σημειωθεί επίσης ότι σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν στον ΔΟΛ όπου πάντα σε περιπτώσεις απολύσεων διευθυντές, αρχισυντάκτες και συνδικαλιστές έκαναν παρεμβάσεις στη διοίκηση του Οργανισμού και συνήθως πετύχαιναν είτε απόσυρση της απόλυσης ή έστω προσωρινή αναστολή της για να ξανασυζητηθεί το θέμα, αυτήν τη φορά δεν υπήρξε (προς το παρόν τουλάχιστον) καμία αντίδραση. Κάποιοι λένε επίσης ότι δεδομένου του timing σε πολιτικό και μηντιακό επίπεδο είναι λάθος σήμα προς τα έξω οι απολύσεις αυτήν τη στιγμή στην εταιρεία. Για να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ για τον ΔΟΜ να σημειώσουμε ότι πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση (και μάλιστα εκτός εταιρείας) ανάμεσα στον γενικό διευθυντή του ΔΟΜ, Γ. Δήμα, τον επικεφαλής των ψηφιακών μέσων του ΔΟΜ, Γιώργο Μαντέλα και τον Γιάννη Κουρτάκη το περιεχόμενο της οποίας δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να μάθουμε, αλλά όλα δείχνουν ότι είχε να κάνει με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στον Οργανισμό το επόμενο διάστημα.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου