Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αποτελέσματα εκλογών στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Την Τρίτη 13/03/18 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, για την ανάδειξη νέου ΔΣ και την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ.


Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου

Για Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 1094

ΔΑΣ
1076 ψήφοι
15 έδρες
Άκυρα- Λευκά
18


Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου ψήφισαν 1094

ΔΑΣ
1078 ψήφοι
22 αντιπρόσωποι
Άκυρα- Λευκά
16


Για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ψήφισαν 1021

ΔΑΣ
1006 ψήφοι
14 αντιπρόσωποι
Άκυρα- Λευκά
15


Το Συνδικάτο Τύπου και χάρτου, χαιρετίζει τους συναδέλφους που και με την ψήφο τους επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους και τη στήριξή τους στην ταξική γραμμή του Συνδικάτου.

Η μάχη συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται για να δυναμώσει ο αγώνας μας για το μεροκάματο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων, αλλά και την αφύπνιση των συναδέλφων από την κλιμάκωση των επικίνδυνων διεργασιών των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, σε αυτό το κουβάρι του ανταγωνισμού όπου συμμετέχει και η ελληνική αστική τάξη, με τη συμβολή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Για να πάρουμε πίσω ό,τι μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Γιατί δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με αυτή την κατάσταση.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών έδειξαν ότι παρότι σε συνθήκες όπου ο κλάδος αντιμετώπισε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση καθώς και την αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας (της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας κ.α.) υπάρχει ένα μεγάλο μέρος εργατών που αναγνωρίζει την ανάγκη ισχυροποίησης του Συνδικάτου.

Οι αρχαιρεσίες, ήταν μία γερή αναμέτρηση στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Σε αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι χάσανε τη δουλειά τους ή άλλαξαν κλάδο, το σωματείο άντεξε και κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να ανανεωθεί με πολλές νέες εγγραφές μελών. Η ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για μία ακόμα φορά στο τιμόνι του Συνδικάτου, επιβεβαιώνει ότι η αταλάντευτη και επίμονη δράση των ταξικών δυνάμεων, συναντά την αναγνώριση όλου του κλάδου. Ότι σε συνθήκες γενικής υποχώρησης, οι εργάτες αναγνωρίζουν την ανάγκη διαφοροποίησης με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το συνολικό όφελος από τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου μας, δημιουργεί ένα δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εμπιστευτούν το Συνδικάτο τους, το Συνδικάτο που παλεύει καθημερινά για το δίκιο των εργαζομένων του κλάδου και δεν γίνεται εργαλείο στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεών τους.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου