Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φρουζής, τράπεζες... φτου κακά

Η διαπλοκή των στελεχών!

Καλλιμάνης ποια Καλιμμάνης; Η Alpha Bank ποια Alpha Bank; Βολεύτηκε από τις τράπεζες ο Φρουζής, ναι ο Φρουζής της Novartis, στα κατεψυγμένα καλαμαράκια; Ποιος να ασχοληθεί με τέτοια θέματα; Ειδικά όταν αφορά τις τράπεζες, τους βασικούς αιμοδότες των media, κανένας δεν ακουμπά μην χάσει τα διαφημιστικά πακέτα. Άσε που θα του καταγγείλουν και κανά δάνειο και θα τρέχει μετά και δεν θα φτάνει.
Αλλά, και η κυβέρνηση ήπιε το αμίλητο νερό. Δεκάδες τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα που λάβαμε για την σιωπή της. Έχει κάποιο λόγο η κυβέρνηση να καλύπτει τον Φρουζή και την τραπεζοκρατία; Φαινομενικά κανέναν. Πολιτική εξήγηση υπάρχει όμως. Τι να βγει να πει το Μαξίμου και ο αντιπρόεδρος; Ότι κοιμούνται όρθιοι; Ότι δεν ελέγχουν τίποτα στον τραπεζικό χώρο; Ότι επιλογή τους ήταν ο "στρατός" του Στουρνάρα να συνεχίσει να διοικεί τις τράπεζες;

Πάλι καλά που δεν βγήκε η αντιπολίτευση να καταγγείλει τον Τσίπρα ότι αυτός βόλεψε τον Φρουζή...
---
Noor1: Σαν τα "στημένα";

Όλοι έσπευσαν να το παίξουν δικαστές.

Οι μεν για να καταδικάσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη οι δε για να τον αθωώσουν. Απλώς τα συμφέροντα τους υποστηρίζουν και οι μεν και οι δε. Αναφέρομαι και σε πολιτικούς και σε media.
Εμείς ένα πράγμα λέμε σε όλους. Ότι μιλούν για μια δίωξη χωρίς να γνωρίζουν το σκεπτικό της απόφασης της κυρίας Τζίβα. Πώς παίρνεις κατηγορηματικά θέση για κάτι αν δεν γνωρίζεις πόσο δεμένο και ισχυρό είναι το κατηγορητήριο σε μια υπόθεση; Εμείς τουλάχιστον αυτό δεν το ξέρουμε.
Από εκεί και πέρα, αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι ο Μαρινάκης δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα. Τον "σταύρωσαν" οι εξυγιαντές του ποδοσφαίρου (προφανώς για να διαλύσουν τον Ολυμπιακό) για το Koriopolis και για τα "στημένα", αλλά, τελικώς οι κατηγορίες σε βάρος κατέρρευσαν πριν καν φτάσουν οι υποθέσεις στο ακροατήριο.
Επειδή, όμως, το Noor1 αποτελεί ακόμα πιο σοβαρή υπόθεση, φανταζόμαστε ότι η κυρία Τζίβα δεν έκανε άλμα στο κενό ασκώντας δίωξη σε βάρος του Μαρινάκη. Διαφορετικά κάποιοι στην κυβέρνηση θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Υ.Γ. Ας σταματήσει η πλευρά Μαρινάκη να μιλάει για χούντα κ.λ.π. Αν υπήρχε χούντα δεν θα απαλλασσόταν ο Μαρινάκης από τον Άρειο Πάγο για τα "στημένα". Ούτε θα έβγαινε η απόφαση λίγες ώρες μετά την δίωξη Τζίβα.
---
Τι Ελλάδα, τι Τουρκία;

Ερντογανισμός εκεί, ερντογανισμός και εδώ.

Στην τακτική διαφέρουμε. Το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά ίδιο. Πνίγουν τα θέματα που δεν πρέπει να μάθει ο κόσμος. Ή αν τα μάθει πρέπει να πληροφορηθεί επιφανειακά ή διαστρεβλωμένα.
Διαβάσατε πουθενά για το σκάνδαλο των τραπεζιτών να τοποθετήσουν υπεύθυνο για την αναδιάρθρωση της υπερχρεωμένης Καλλιμάνης τον κ. Φρουζή; Πουθενά. Μόνο σε blogs και στα social media.
Το 70% των site δεν έπαιξαν την είδηση της δίωξης στον κ. Μαρινάκη. Οι αναγνώστες του το πληροφορήθηκαν πολλές ώρες αργότερα από την τοποθέτηση απάντηση του εφοπλιστή. Μισό λεπτό αναφορά στον ΣΚΑΙ, ούτε κουβέντα στο Star.
Θυμάστε τι έγινε πριν μερικές εβδομάδες με το θέμα του μπλοκαρίσματος των λογαριασμών του Στουρνάρα; Οι αναγνώστες των ίδιων μέσων ενημέρωσης πληροφορήθηκαν το θέμα από τους κύκλους του κ. Στουρνάρα.

Σε τι διαφέρουν από τα μέσα "ενημέρωσης" της Τουρκίας; Σε τίποτα.
---
Γλείφει, απειλεί, παρακαλά, βρίζει

Πάντα έτσι παίζει ο κομιστής.

Το κάνει με όλους. Με πολιτικούς, με συνέταιρους, με επιχειρηματίες, με media shop. Σήμερα το κάνει με το δίδυμο μεγάλης τράπεζας. Για ένα... παλιοδάνειο αρκετών μηδενικών. Την μια μέρα τους γλείφει. Την άλλη τους απειλεί. Μόλις δεν του βγαίνει η απειλή το γυρνάει στο παρακαλετό για να καταλήξει στο βρίσιμο.
Αυτά ο πρόεδρος και ο διευθύνων του ομίλου τα γνωρίζει. Ίσως, δεν γνωρίζουν ακόμα ότι αναλόγως της τακτικής του κομιστή προσαρμόζεται η τακτική του "κολλητού" από τον Πειραιά.

Έτσι εξηγούνται τα κτυπήματα του δεύτερου στην διοίκηση του ομίλου. 

---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου