Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επιστροφή μεγατόνων στον ANT1;

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Θοδωρή Κυριακού και στον Κώστα Κιμπουρόπουλο για την επιστροφή του στον ΑΝΤ1. Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, με στόχο την άνοδο του ΑΝΤ1 στους πίνακες τηλεθέασης.

Ο Κ. Κιμπουρόπουλος είχε αποχωρήσει από τον Όμιλο στις αρχές της δεκαετίας και είχε βρεθεί ξανά στον ΣΚΑΪ, αρχικά ως σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου και στη συνέχεια ως διευθύνων σύμβουλος του σταθμού. Σε αυτόν οφείλεται η συμφωνία με τον Ατζούν Ιλιτζαλί για το «Survivor», που εκτόξευσε τα νούμερα τηλεθέασης του ΣΚΑΪ, όταν το Star υπαναχώρησε και ο ΑΝΤ1 αρνήθηκε, δύο φορές, να αποκτήσει τα δικαιώματα του προγράμματος.
---

Έκτακτη
γενική συνέλευση
στο Mega για νέο ΔΣ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ανακοίνωσε η Τηλέτυπος (MEGA) για τις 17 Απριλίου, στις 12.30 το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως την «Εκλογή μελών νέου διοικητικού συμβουλίου».

Να σημειωθεί ότι έχουν υποβάλει παραιτήσεις τα μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συµβουλίου της εταιρείας Γεώργιος Δημάκης, Παναγιώτης Παπανελόπουλος, Μάρκος Χύτας και Παντελής Ντίλης.
---
Νέα αποχώρηση
από τον όμιλο της 24Media

Επειτα από 8 χρόνια αποχώρησε σήμερα από τον μιντιακό όμιλο του Δημήτρη Μάρη το στέλεχος της 24Media, Φώτης Νάκος.

O ίδιος ο δημοσιογράφος συγκινημένος έγραψε το απόγευμα της Δευτέρας στο facebook:

«Τελευταία ημέρα στην 24 media σήμερα! Πέρασαν 8 χρόνια! Για μένα ήταν μια ολάκερη ζωή. Ήρθα στα γραφεία του Παγκρατίου (πολύ πιο λίγοι τότε), ανύπαντρος και προσπαθώντας να μάθω το ίντερνετ της δημοσιογραφίας κολυμπώντας κατευθείαν στα βαθιά και... φεύγω παντρεμένος και μπαμπάς. Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα μαζί τους και αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και με πίστεψαν από πάνω μέχρι κάτω στη πυραμίδα. Φεύγω συγκινημένος και γεμάτος πλούσια συναισθήματα... Δεν ήμουν ποτέ καλός στους αποχαιρετισμούς. Εύχομαι τα καλύτερα προσωπικά και επαγγελματικά σε όλους τους ανθρώπους της 24 media!».
---
Συνάντηση Παφίλη
με τους εργαζόμενους του Mega

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία εργαζομένων του MEGA στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν δύο χρόνια, μ’ ευθύνη των μεγαλοεπιχειρηματιών – μετόχων και των τραπεζών, καθώς και εξαιτίας του εμπαιγμού απ’ τη μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί και η αναδιανομή της αγοράς στο χώρο των ΜΜΕ, που προωθείται και με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ως βασικά θύματα τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεσμεύτηκε ότι η Κ.Ο. του ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλόμενοι μισθοί, οι εισφορές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
---
Τρία καυτά νομοσχέδια για τα media

Εν αναμονή τριών σημαντικών νομοθετικών παρεμβάσεων από την κυβέρνηση.

Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά την ενίσχυση του Τύπου, ανάλογα με την κυκλοφορία των εφημερίδων, σε αντιστάθμισμα των απωλειών για τη διάταξη της εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εκδότες αλλά και συνδρομητικά δίκτυα που εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της συγκεκριμένης διάταξης στο ΣτΕ.

Το δεύτερο σχέδιο νόμου είναι για την τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών της χώρας που ως και σήμερα δεν μπορούν να δουν τηλεόραση.

Και η τρίτη παρέμβαση έχει σχέση με τη νέα απόπειρα αναδιαμόρφωσης του νομικού πλαισίου πληρωμής των διαφημίσεων στην τηλεόραση.
---
Τα πρώτα 100 μέλη
της ΕΣΗΕΑ από το Διαδίκτυο

Εγκρίθηκαν χθες από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα πρώτα 100 μέλη του σωματείου που προέρχονται από το Διαδίκτυο. Την Παρασκευή αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, αναρτώντας τον πλήρη κατάλογο.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν εξετάσεις μετά το Πάσχα, οπότε και θα γίνει ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου