Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το τηλεφώνημα Τσίπρα
σε μεγαλομέτοχο καναλιού

… και το ενδιαφέρον του για τα ΜΜΕ Σαββίδη και ΣΚΑΪ

Μπορεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού να είναι μονίμως υπέρ φορτωμένο και ο χρόνος του πολύτιμος… Ωστόσο όπως αναφερει ο έγκυρος «Βηματοδότης» στο χθεσινό κυριακάτικο «Βήμα» ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τα πάντα, ενώ όταν χρειάζεται βρίσκει τρόπο να ξεκλέβει χρόνο για τα πολυπόθητα ΜΜΕ και να ενημερώνεται: «Από τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη για τον Τύπο και το κανάλι έως τον ΣΚΑΙ και τα λοιπά ΜΜΕ». Και συνεχίζει αποκαλύπτοντας η ενημερωμένη στήλη: «Εκείνο που έμαθα τελευταίως και εγκύρως είναι ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με μεγαλομέτοχο τηλεοπτικού σταθμού, τον οποίο ενημέρωσε για ενδεχόμενες εξελίξεις σε ανταγωνιστικό τηλεοπτικό σταθμό. Πάντα, βεβαίως, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το… τρόπαιο του Mega».
---
Στην Grant Thornton

η ειδική διαχείριση του MEGA

Από την ταινιοθήκη θα ξεκινήσει η εκποίηση…

Την αποκάλυψη κάνει η στήλη «Βηματοδότης» στο Κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Ως γνωστόν, η απόφαση του ΕΣΡ για μαύρο στο Mega ακυρώθηκε στην πράξη από το ΣτΕ και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η ειδική διαχείριση του Μεγάλου Καναλιού ανατέθηκε στην Grant Thornton, η οποία θα αρχίσει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού, με πρώτη την ξεχωριστή ταινιοθήκη του. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, η όλη επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ δεν του βγαίνει και γι’ αυτο και… τρελαίνεται» (ενν. τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα).
---
Εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού

… από υφιστάμενο καναλάρχη

Σε συζητήσεις βρίσκονται δυο ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις άδειες, προκειμένου ο ένας να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του άλλου. Την αποκάλυψη φιλοξενεί στη στήλη του στα «Παραπολιτικά» ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης: «Σε πολύ καλό σημείο μαθαίνω ότι βρίσκονται οι συζητήσεις δυο καναλαρχών, οι οποίοι διατηρούν τηλεοπτικούς σταθμούς και έχουν συμμετάσχει και στον πρόσφατο διαγωνισμό. Εφόσον κλείσει το deal, ο «μικρότερος» καναλάρχης θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο στο καναλι του «μεγαλύτερου» καναλάρχη».
---
Ανατριχίλα στα σόσιαλ μίντια


mini-Opinion
Γιώτα Δημητρακοπούλου


Τα sorry μας κιόλα, αλλά η τρομερή αποκάλυψη του Κικίλια today στον Αυτιά ότι τον μπλόκαρε ο Καμμένος στο Twitter μετά τη διαφωνία τους για τα εθνικά subjects, είναι επιπέδου…μεσημεριανού. Δηλαδή ότι τι; Βγήκε να διαμαρτυρηθεί; Να πει το παράπονο του; Οτι του μειώθηκαν οι followers; Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να μπουμπουνάει (στην ίδια φράση!) για τα κρίσιμα ελληνοτουρκικά ζητήματα, για τους 2 στρατιώτες κτλ… το ότι έφαγε πόρτα από τον Καμμένο στα σόσιαλ μίντια; Για όνομα! Τέτοια ανατριχίλα είχαμε να νιώσουμε από την εποχή της Καινούργιου που την έκανε unfollow η Μενεγάκη στο Instagram!

---
Δικαίωση για την Ελένη Σπανοπούλου

Ο δημοσιογράφος Γ. Φιλιππάκης καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη της Ελένης Σπανοπούλου. Επίσης κρίθηκε ένοχος και για εξύβριση, αλλά αυτό το αδίκημα έχει παραγραφεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Το περιστατικό συνέβη στις 23/3/2012 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου