Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΕΠΙ τέλος κι επισήμως, ανακαλείται η άδειά της

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει όχι μόνο την ανάκληση της άδειας της αμαρτωλής εταιρίας αλλά και το σχηματισμό ενδιάμεσου φορέα ώστε η μετάβαση στον καινούργιο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων που θα συστήσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί να γίνει ομαλά.

Χθες το βράδυ είχαμε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με εκπροσώπους των Δημιουργών απ΄όλα τα Σωματεία (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), με την Ένωση Εκδοτών Μουσικής και με το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ. Το υπουργείο ενημέρωσε τους πάντες για το συγκεκριμένο σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί με την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ.

Τα δύο σωματεία ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ διαφώνησαν με το παραπάνω σχέδιο (αποχώρησαν μάλιστα κάποια στιγμή από τη συνάντηση) θεωρώντας πως έτσι κρατικοποιούνται τα πνευματικά δικαιώματα (πράγμα το οποίο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, ο ενδιάμεσος φορέας δεν σημαίνει κρατικοποίηση). Κατηγόρησαν μάλιστα το υπουργείο Πολιτισμού ότι βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το ΑΣΜΑ. Οι εργαζόμενοι της ΑΕΠΙ, οι οποίοι, σημειωτέον, παραμένουν απλήρωτοι, έλαβαν διαβεβαιώσεις πως θα συμμετέχουν κανονικά στον νέο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, άλλωστε είναι αυτοί που έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για το ζήτημα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου