Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Είχε και το ΚΕΕΛΠΝΟ τον μητροπολίτη του...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο μητροπολίτης
Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού


Η παρουσία ιερωμένων στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων ευαγών και «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων θεωρείται από τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών λογική και σχεδόν δεδομένη. Και αυτό, ανεξάρτητα από όσα... σκοτεινά κατά καιρούς ακούγονται όχι μόνο για την... αμαρτωλή διαχείριση των οικονομικών, αλλά και για τη συμπεριφορά κάποιων ιερωμένων προς τα φιλοξενούμενα άτομα (παιδιά ή ενήλικες) των ιδρυμάτων αυτών.

Το γεγονός όμως ότι το ευαγές ίδρυμα ΚΕΕΛΠΝΟ με τις μαύρες τρύπες των εκατοντάδων εκατομμυρίων είχε ανάγκη και από την παρουσία ενός συγκεκριμένου μητροπολίτη στη διοίκησή του δεν το κατανοεί εύκολα κανένας. Εκτός και αν η ευλογία του ιερωμένου κρίθηκε απαραίτητη διαχρονικά για να εξαγνίζονται οι 36 διαφορετικοί λογαριασμοί της διοίκησης του ιδρύματος.

Το συγκεκριμένο για πολλά χρόνια (2000-2015) μέλος της διοίκησης, που εκπροσωπούσε την Εκκλησία της Ελλάδος, φέρεται, σύμφωνα και με τα λιγοστά πορίσματα που εκδόθηκαν μετά τους σπάνιους ελέγχους, να έχει ανταμειφθεί πλουσιοπάροχα ως μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Με πλούσιες «δωρεές» που άγγιξαν μέσα σε μόνο τρία χρόνια τις 800.000 ευρώ για αγνώστου φιλανθρωπικού έργου δραστηριότητες της συγκεκριμένης και μόνο μητρόπολης, ο μητροπολίτης-μέλος του Δ.Σ. προέβαινε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες για απόρους και -κατά δήλωσή του- «λαθρομετανάστες».

Κατά διαβολική σύμπτωση, το ιατρείο στο οποίο κατευθύνονταν οι αναξιοπαθούντες προκειμένου να κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις τις οποίες χρηματοδοτούσε η μητρόπολη, ανήκε σε άλλο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η μεγάλη αγκαλιά του ΚΕΕΛΠΝΟ τελικά λειτουργούσε ως περιστρεφόμενη πόρτα με τα χρήματα να μπαινοβγαίνουν πάντα στις ίδιες τσέπες.

Μπορεί, λοιπόν, το έργο του συγκεκριμένου μητροπολίτη Καισαριανής να είναι μεγάλο και σημαντικό. Ομως αν τα χρήματα αυτά που έβγαιναν από το υστέρημα των πολιτών και είχαν προορισμό τη δημόσια υγεία χωρίς μεσάζοντες, ορθώς δίνονταν στη μητρόπολη και αν όντως τα μεγάλα αυτά ποσά μέχρι τελευταίας δεκάρας πήγαιναν στον προορισμό τους, αυτό είναι άλλο ένα από τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει η Δικαιοσύνη.

Ηδη αναμένονται τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήδη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής βγάζει τα πρώτα συμπεράσματά της και ήδη η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει στην άσκηση διώξεων.
---
efsyn.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου