Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα γενική συνέλευση στο ΣΚΑΪ

Έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» (ΣΚΑΪ) στις 5 Απριλίου, με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
---
Κατά του ΕΣΡ η προσφυγή στο ΣτΕ

Νεότερα από την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΤΙΤΑ στο ΣτΕ για το Mega. Η προσφυγή στρέφεται εναντίον της απόφασης του ΕΣΡ αναφορικά με την απώλεια των θέσεων εργασίας και όχι σε βάρος του νόμου 4339/2015 Παππά, όπως μεταδώσαμε λίγο νωρίτερα, βασιζόμενη στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
---
Παρουσιάζουν

το σχέδιο νόμου
για τα πνευματικά δικαιώματα

Εξελίξεις στο μέτωπο των πνευματικών δικαιωμάτων. Απόψε, Τρίτη, στις 6.00 το απόγευμα, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, κάλεσε τους δημιουργούς για να τους παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία.
---
Καθυστερήσεις και στον Alpha

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των αμοιβών στον Alpha. Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών αναμένουν τα χρήματά τους, εδώ και 1.5 μήνα.
---
Και σε τηλεπικοινωνίες

και τηλεόραση η έρευνα
της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μετά τη διανομή του Τύπου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις και για την αγορά των Τηλεπικοινωνιών, που έχει επεκταθεί και στην τηλεόραση. Αιτία, η γνωστοποίηση της συγκέντρωσης που υπέβαλε η Vodafone μετά την εξαγορά της Cyta Ελλάς. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αγορά, ΟΤΕ, Cosmote TV, Wind, Forthnet – Nova, καλούνται να δώσουν στοιχεία, ορισμένα από τα οποία είναι εμπιστευτικά, αλλά και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να αποτυπωθεί ο αριθμός των συνδρομητών κάθε τηλεοπτικής πλατφόρμας (Cosmote TV, Nova, Vodafone TV) αλλά και τα έσοδα από τις συνδυαστικές και δεσμοποιημένες προσφορές και τα μερίδια των εταιρειών. Επί της ουσίας, οι εταιρείες καλούνται να προσδιορίσουν πώς επηρεάζονται οι αγορές πέριξ των τηλεπικοινωνιών από την εξαγορά της Cyta Ελλάς, πώς θα επηρεαστεί η ζήτηση των προϊόντων κ.ά.
---
Δεν πληρώνουν
οι μέτοχοι του Mega
και φταίει η κυβέρνηση!

Μπήκε και ο Μανόλης Καψής, πρώην διευθυντής ειδήσεων του Mega στο παιχνίδι για να αποδοθεί στην κυβέρνηση το επικείμενο κλείσιμο του καναλιού. Προηγήθηκε το κυριακάτικο άρθρο του Γ. Πρετεντέρη καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο ΔΟΛ, την εποχή που κατέρρεε.

Είναι λίγο δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως η κυβέρνηση είπε στους μετόχους να απέχουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ του Φεβρουαρίου 2016, ή γιατί στη συνέχεια σταμάτησαν οι μέτοχοι να πληρώνουν τους εργαζόμενους και σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων το Σεπτέμβριο του 2016. Ας μας πει ο Μ. Καψής πως ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος με ελάχιστες δυνάμεις εντός Mega το Καλοκαίρι του 2016 ενεργοποίησε το μηχανισμό και το Mega πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τις άδειες, ενώ με το άτυπο μανατζμεντ του Star τον Ιανουάριο του 2018, η Τηλέτυπος δεν κατέβηκε με το επιχείρημα πως θα είναι 8 οι υποψήφιοι. Και κατέβηκαν έξι! Στη συνέχεια οι μέτοχοι δεν διεκδίκησαν την άδεια που περίσσεψε.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου