Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γαλέρα η 24Media;

e-mail αναγνώστη

Η 24Media στη μετά Σαββίδη εποχή προχώρησε λέει σε αλλαγές. Κάθε φορά οι αλλαγές αφορούν τους ίδιους και τους ίδιους. Ο όμιλος, που θέλει να γίνει μεγάλος, δεν θα γίνει ποτέ: πρόκειται περί γαλέρας.

Ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξαν τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που δημιουργήθηκε θέση (π.χ. head of digital content) η οποία δεν υπήρχε πριν, μόνο και μόνο για να βουλευτούν ημέτεροι, την ώρα που οι περικοπές δίνουν και παίρνουν με το επιχείρημα της κρίσης και της οικονομικής στενότητας. Συνεργασίες των 100 και 120 ευρώ κόβονται από το ένα ραδιόφωνο, την ώρα που στο άλλο προσλαμβάνονται υψηλά μισθολόγια.

Το ετήσιο ανέκδοτο με τη γαλέρα είναι τα βραβεία στο «κοπή τη πίτα»: βραβεύονται κάθε χρόνο οι ίδιοι!
---

Υπό παραίτηση
ο Βασίλης Χιώτης από το Θέμα FM

Κάτι συμβαίνει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος, κάποιες εξελίξεις φαίνεται να τρέχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν ο Βασίλης Χιώτης, διευθυντής του Θέμα 104.6 έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στην ιδιοκτησία του σταθμού. Προς το παρόν δεν ξέρουμε τους λόγους, αλλά κρίνοντας από τη στασιμότητα που παρατηρούμε στη συχνότητα μάλλον καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί.

Αν επαληθευτούν τελικά οι πληροφορίες ότι παραιτήθηκε (και αυτός δεν αλλάζει εύκολα αποφάσεις), είναι προφανές πως κάπου θα στόμωσε το πράγμα στο σταθμό. Και μάλιστα ενώ βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημά του. Σαν αυτοκτονικός ιδεασμός μοιάζει για το σταθμό… Εκτός κι αν θέλουν να το πάνε αλλού. Θα δείξει το επόμενο διάστημα.
---
Ο Τζώρτζης Ποφάντης
νέος διευθυντής προγράμματος στον Ant1

O ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι ο Τζώρτζης Ποφάντης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Προγράμματος του σταθμού.

O Τζώρτζης Ποφάντης είναι στέλεχος με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία και σημαντική προϋπηρεσία στην αγορά των media στις H.Π.Α. και την Ελλάδα. Στον ΑΝΤ1 επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2017 αναλαμβάνοντας καθήκοντα COO Digital Asset του Ομίλου ANTENNA.
---
Σύμβαση στην TV

Για δύο ακόμη χρόνια θα έχει ισχύ η συλλογική σύμβαση εργασίας των τεχνικών της τηλεόρασης αν γίνει δεκτή η πρόταση του ΟΜΕΔ, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών ανάμεσα στην ΕΤΙΤΑ, την ΕΤΙΤΒΕ και την ΕΙΤΗΣΕΕ των ιδιοκτητών. Η εκπρόσωπος της διαιτησίας δεν αποδέχθηκε το αίτημα των εργαζομένων να καλύπτει η σύμβαση και τους εργαζομένους στις θυγατρικές εταιρείες των καναλαρχών, όπως επίσης και τα αιτήματα της ΕΙΤΗΣΕΕ για μείωση μισθολογικών κλιμακίων, κατώτατο μισθό στα 587 ευρώ μεικτά και μονομελή τηλεοπτικά συνεργεία. Ο ΟΜΕΔ επιβεβαίωσε τους όρους της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας, την οποία πρέπει να εγκρίνουν τα δύο μέρη (Τυπολογίες)
---
Τους στέλνει στους ελεγκτές
δημόσιας διοίκησης η ΠΟΣΠΕΡΤ

Στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και τον γενικό επιθεωρητή στέλνει η ΠΟΣΠΕΡΤ δύο υποθέσεις υπαλλήλων της ΕΡΤ που έπεσαν στα μαλακά. Η πρώτη σχετίζεται με την επαναπρόσληψη (το 2015) υπαλλήλου, σε βάρος του οποίου υπάρχει οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για έκνομες ενέργειες που προκάλεσαν ζημία στην ίδια την ΕΡΤ και το Ελληνικό Δημόσιο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλε την περίπτωση στην προηγούμενη διοίκηση και το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τιμώρησε τον υπάλληλο με ποινή μη απόλυσης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπάλληλο που σχετίζεται με τους ακυρωμένους διαγωνισμούς της ΕΡΤ για την απόκτηση επίγειου δικτύου πομπών ψηφιακού σήματος. Η μη υλοποίησή τους είχε ως συνέπεια την εξάρτηση της εταιρείας από την Digea και την καταβολή σημαντικών ποσών, ως ενοικίου, από την ΕΡΤ για να εκπέμπει το τηλεοπτικό της σήμα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου