Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χατζηνικολάου - Μητσοτάκης

Η εξήγηση για το άνοιγμα του πρώτου στον δεύτερο.


Αν όντως η συνέντευξη Μητσοτάκη στον RealFM σηματοδοτεί κάτι τέτοιο και υπερβαίνει τα όρια μιας δημοσιογραφικής εργασίας, κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση. Ο "Σάτυρος" σήμερα σας αποκαλύπτει ότι ο Χατζηνικολάου θέλει να εντάξει το Real Group στον Πτωχευτικό Κώδικα και στο άρθρο 106. Παρασκηνιακά έχει προχωρήσει την προεργασία για αυτό.


Κάτι μου λέει λοιπόν ότι έτσι ο Χατζηνικολάου πιέζει καταστάσεις.
---
Ψηφοδέλτιο δημοσιογραφικής παράταξης

Ο Αντώναρος τους έβγαλε στην σέντρα.


Αυτό δεν θα είναι ψηφοδέλτιο κόμματος. Αυτό που ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι ψηφοδέλτιο δημοσιογραφικής παράταξης. Μπογδανος, Χιώτης, Λοβέρδος, Πρετεντέρης, Κουβαράς. Ένας και ένας.


Ο Πορτοσάλτε λείπει.
---
Άργος: Στο πλευρό των "μικρών"

Αν και μονοπώλιο.

Το Άργος το μοναδικό πρακτορείο διανομής του Τύπου φαίνεται να μην ρίχνει τις "μικρές" σε κυκλοφορία εφημερίδες. Τουλάχιστον αυτό είδε ο "Σάτυρος" στην περίπτωση την δική μας. Στις αλλεπάλληλες καταγγελίες αναγνωστών μας κατά εφημεριδοπωλών και περιπτεράδων το Άργος κινητοποιήθηκε αμέσως οργανώνοντας έναν μεγάλο έλεγχο για την σωστή και επαρκή προβολή της "Finance& Markets Voice" από τα σημεία πώλησης των εντύπων σε Αθήνα και Πειραιά.
Δειγματοληπτικά ελέχθησαν πολλά σημεία. Με εμπεριστατωμένο υλικό ακόμα και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ας ελπίσουμε ότι όσοι ηθελημένα ή αθέλητα μας υπονομεύουν θα αναθεωρήσουν μετά την παρέμβαση και του πρακτορείου.

Εμείς, πάντως, με την βοήθεια των αναγνωστών μας δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
---
Εξαφανίστηκαν 11,5 εκατομμύρια

Σήμερα θα διηγηθώ μια ιστορία στους... φίλους μου τους τραπεζίτες.

Αυτές που τόσο αρέσουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Homework... εν όψει Πασχαλινών διακοπών.
Τον παλιό καλό καιρό των αυτοδύναμων κυβερνήσεων της νουδού και του Σημίτη μια από τις 4 συστημικές τράπεζες χορήγησε 16 εκατομμύρια σε γνωστό επιχειρηματία. Τα 11,5 από τα 16 εξαφανίστηκαν. Ούτε στις καταθέσεις του κυρίου εμφανίζονται, ούτε στο ταμείο της εταιρείας του, ούτε στο πόθεν έσχες του το δηλώνει, ούτε σε καμία φορολογική δήλωση, πουθενά. Τι απέγιναν τα 11,5 εκατομμύρια; Πολλά λεφτά για να ξεχάστηκαν κάπου.

Καλά αυτή η ΤτΕ δεν ελέγχει κανέναν και τίποτα;
---
Για ποιον βάρεσε η καμπάνα;

Ο "δαίμων του τυπογραφείου" μας έφαγε την Πέμπτη την κρίσιμη πρώτη φράση:

" Σήμερα στο Μαξίμου θα... διηγηθώ μια ιστορία". Ωστόσο, η ουσία του πράγματος δεν αλλάζει. Εκδότης παντελόνιασε 200 χιλιάρικα από μεγάλο επιχειρηματικό γκρουπ το οποίο κτυπούσε σαν χταπόδι για πολλά χρόνια. Φαίνεται τώρα που... αναχώρησε ο ιδρυτής του ομίλου όλα έφτιαξαν.
Τώρα τι το αφορά το Μαξίμου η ιστορία αυτή. Το αφορά γιατί η τετραετία σώνεται και η κυβέρνηση δεν θα αντέξει τρίτο Σαββίδη (ας μην ξεχνάμε το φιάσκο με τον Καλογρίτσα).
Για τα σκάνδαλα της τραπεζοκρατίας του "παλαιού συστήματος" περιέργως πως τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δεν γράφουν ποτέ τίποτα. Ούτε καν για την σκανδαλώδη απόφαση τους να δώσουν... μεροκάματο στον Φρουζή στην χρεοκοπημένη Καλλιμάνης.

Άσχετο αυτό με το προηγούμενο; Άσχετο, αν έτσι νομίζεται. Σαράντα πέντε εκατομμύρια μοίρασαν το 2016 οι... μισόκλειστες τράπεζες στα media. Το 2016. 

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου