Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το ΕΣΡ πήρε φόρα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...και στέλνει μήνυμα
στην ΤV με πρόστιμα!


Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε χρηματικά πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για παραβίαση των κανόνων προγράμματος, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά δε στην ιστορία της ανεξάρτητης αρχής επιβάλλεται κύρωση “λουκέτου σε αέρα” για 24 ώρες. (ανάλογη απόφαση είχε λάβει το 2002 ο Βασίλης Λαμπρίδης, πρόεδρος του ΕΣΡ εναντίον του ΑΝΤ1, ξεσηκώθηκε το πολιτικό “σύμπαν” υπέρ του Κυριακού και ο τότε πρόεδρος του ΕΣΡ “φαγώθηκε” με συνοπτικές διαδικασίες). Για να γίνει κατανοητή η αλλαγή τακτικής του οργάνου αρκεί να πούμε πως για ολόκληρο το 2017, επιβλήθηκαν 30 κυρωτικές αποφάσεις με χρηματικά πρόστιμα ύψους 505.000 ευρώ. Ενώ μόνο σε ένα μήνα επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα στο ποσό των 500.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν:
  • Στο «Νέο Κανάλι», διακοπή λειτουργίας για μία ημέρα και πρόστιμο 30.000 ευρώ για το ρατσιστικό σχόλιο του Τσουκαλά για τον Θ. Αντετοκούνμπο.
  • Στο ΣΚΑΪ 25.000 ευρώ για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το δεύτερο πρόστιμο στο κανάλι για αυτό το ζήτημα και ο ΣΚΑΪ έχασε την προσφυγή που είχε κάνει στο ΣτΕ.
  • Στο Nickelodeon, 30.000 ευρώ στο για διαφημίσεις παιδικών παιχνιδιών και υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου.
  • Στο Star 30.000 ευρώ και στο Smile 20.000 συν επιπλέον 15.000 ευρώ για διαφήμιση πολεμικών παιχνιδιών.
  • Στον Alpha 10.000 ευρώ για την ακατάλληλη ώρα προβολής του «Τατουάζ».
  • Στο Ε TV, νυν Open 45.000 ευρώ για τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη που ασχολήθηκαν με το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη.
Όλα τα παραπάνω πρόστιμα είναι ένα σαφές μήνυμα των μελών του ΕΣΡ πως παρακολουθεί στενά το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και θα παρεμβαίνει σε όλες τις παραβιάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει και φάκελος για την υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο και το πως καλύφθηκε από την τηλεόραση. Ο φάκελος στο ΕΣΡ έχει 7 ξεχωριστές υποθέσεις.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου