Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Ζητούν από τη ΝΔ
να μην πληρώσουν
οι ιδιοκτήτες της TV!

«Πόρτα για τον χειμώνα» ανοίγουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα, πιστεύοντας πως δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΝΔ, σε συζητήσεις που έχουν γίνει με εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών, έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως θα καταργηθούν διατάξεις όπως ο ειδικός φόρος τηλεόρασης, ο οποίος έχει ήδη μειωθεί σε 5%, η κατοχή περισσότερων του ενός τηλεοπτικών σταθμών από μία εταιρεία, η υποχρέωση απασχόλησης 400 ατόμων ανά κανάλι εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Ακόμη φαίνεται να έχει απασχολήσει και η υπόθεση του τιμήματος της άδειας των 35 εκ. ευρώ σε δέκα χρόνια. Θεωρούν πως αυτή η υποχρέωση των σταθμών μπορεί να αναιρεθεί υπό προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για ένα υπόλοιπο 31,5 εκ. ευρώ ανά τηλεοπτική εταιρεία.

Ποιος έχει την ευθύνη 
για την καταβολή δώρου
Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Mega;

email αναγνώστη

Η συγκεκριμένη ερώτηση απευθύνεται στήν υπουργό εργασίας πρώτα στό ΣΕΠΕ καί στίς τράπεζες που έχουν ορίσει Δ.Σ.
Η Τηλέτυπος Α.Ε συνεχίζει σαν εταιρεία δεν πέθανε και απασχολεί ακόμα τούς εργαζόμενους της.
Το pay roll (μισθοδοσία)΄βγαίνει κανονικά κάθε μήνα!!
……..περιμένουμε άμεση και υπεύθυνη απάντηση……
Απ.Κ.

Νέος γενικός στην ΕΡΑ

Και νέες αλλαγές πρόκειται να ακολουθήσουν στην ΕΡΤ. Μετά την τοποθέτηση του δίδυμου Μερτζάνη-Παπαδάκη στην ενημέρωση αναμένεται πως η θέση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας θα καλυφθεί από άλλο διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ.

Γενέθλια για την “Καθημερινή”


Εκατό χρόνια από την έκδοσή της συμπληρώνει η εφημερίδα «Καθημερινή» το νέο έτος. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1919 από τον Γεώργιο Βλάχο και η έκδοσή της συνεχίστηκε από την κόρη του Ελένη Βλάχου, η οποία και διέκοψε την κυκλοφορία του φύλλου την εποχή της δικτατορίας, η οποία όμως επανεκδόθηκε μετά την πτώση της χούντας. Η δεύτερη περίοδος ξεκινάει το 1989, όταν και ο Αριστείδης Αλαφούζος αγόρασε την εφημερίδα. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σημαντικές εκδόσεις από το αρχείο της «Καθημερινής», η οποία θα ενισχυθεί από τον Μάρτιο με την προσθήκη της «Vogue».

Υπέρ του ανταποδοτικού τέλους
το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Δεν αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ανταποδοτικό τέλος υπέρ των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων ανά την Ευρώπη. Στην περίπτωση της γερμανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έκρινε ότι η αντικατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τέλους (που οφειλόταν λόγω της κατοχής συσκευής οπτικοακουστικής λήψεως) από την εισφορά υπέρ της ραδιοτηλεοράσεως (που οφείλεται ιδίως λόγω της κατοχής οικίας ή επαγγελματικής εγκαταστάσεως) δεν συνιστά ουσιαστική τροποποίηση του καθεστώτος χρηματοδοτήσεως της δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως στη Γερμανία. Η ουσία είναι πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όχι μόνο δεν αμφισβητεί το ανταποδοτικό τέλος αλλά του επιτρέπει να κάνει μάλιστα και απευθείας την είσπραξή του, σημειώνοντας ότι οι κανόνες της Ένωσης περί κρατικών ενισχύσεων δεν απαγορεύουν σε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό να απολαύει ορισμένων εξουσιών, κατά παρέκκλιση από το κοινό δίκαιο.


Έκτακτο εφάπαξ βοήθημα
στους εργαζόμενους της ΑΕΠΙ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ- ΣΕρΑ χαιρετίζει με ικανοποίηση την έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του αιτήματος για τη χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος 1000 ευρώ στους εργαζόμενους της ΑΕΠΙ.
Η είδηση για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, μετά την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που έχουν βιώσει. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας τους τελευταίους 7 μήνες, δεν έχουν λάβει δεδουλευμένα επί 11 μήνες αλλά ούτε και επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ-ΣΕρΑ ευχαριστεί δημόσια την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου και τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΚΑΚΑ κ. Ανδρέα Νεφελούδη, για την ανταπόκρισή τους στο δίκαιο αίτημά τους και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί με όλους τους δυνατούς τρόπους την εξασφάλιση των εργασιακών απαιτήσεων των μελών του.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου