Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων αντιστέκονται...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Ανακοίνωση


Η διοίκηση του σωματείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους στα πρακτορεία για τη μαζική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις και την αναγγελία περικοπών σε όλα τα επίπεδα από τη διοίκηση της “Άργος”, καθώς και τη συμμετοχή τους στις συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα στην εργοδοσία. Αυτό που λέει πως δεν πρόκειται να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς και τα υπόλοιπα δικαιώματά τους, δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά απόλυση. Απέδειξαν με τη στάση τους πως δεν τους αγγίζουν οι εκβιασμοί και η προσπάθεια απ’ την εργοδοσία και άλλους πρόθυμους να καλλιεργήσουν τον φόβο και την μοιρολατρία, να περάσουν στους εργαζόμενους τη λογική του μικρότερου κακού που αποδεδειγμένα οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε ξεκάθαρο ότι δε μας αφορούν οι κοκορομαχίες μεταξύ των εκδοτών για το ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από τα εκατομμύρια που τους τάζει η κυβέρνηση, ή για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ενημέρωση για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά και πολιτικά του συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, καθώς με τη στάση της αφήνει πεδίο ελεύθερο στους εκδότες για τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια, πράγμα που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση των συναδέλφων της «Ευρώπης», που βρίσκονται για περισσότερο από έναν χρόνο στην ανεργία, ενώ ο μεγαλομέτοχος κάνει μπίζνες ελεύθερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα διάφορα σενάρια που διαρρέουν για το μέλλον της διακίνησης, οι εργαζόμενοι δεν αναφέρονται πουθενά. Μόνη της προτεραιότητα είναι να διασφαλίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εκδοτών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. του σωματείου, να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία επιχειρήσει να συνεχίσει τα σχέδιά της για "περικοπές σε όλα τα επίπεδα". Επίσης αποφασίστηκε η αγωνιστική διεκδίκηση της υπογραφής νέας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, να ενισχύσουν τη συσπείρωση με το σωματείο, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς προκειμένου να δώσουμε και αυτή τη μάχη.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου