Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Συγχαρητήρια για την υπόθεση του Mega. Ο σταθμός έκλεισε οι τράπεζες κέρδισαν, η κυβέρνηση παραμένει απαθής, οι μέτοχοι είχαν δραπετεύσει

@ Οι τράπεζες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις γλύτωσαν και το Δώρο των Χριστουγέννων, να απολαύσουν με ηρεμία οι άνθρωποι τις γιορτές.

@ Και οι εργαζόμενοι; Κανείς δεν κλαίει γι΄αυτούς. Ούτε οι δεξιοί, ούτε οι αριστεροί, ούτε και εκείνοι που έκλαιγαν σε live μετάδοση για τις δικές τους δουλειές.

@ Όλοι θεωρούν πως θα τη γλυτώσουν και δεν θα πέσουν στο “νεκροταφείο της ανεργίας”, αλλά οι ισορροπίες στα media είναι τόσο ολισθηρές.

@ Ας το έχουν υπόψη τους και στην ΕΡΤ, καθώς υπάρχει αντίστροφη μέτρηση και αν στις εκλογές έχουμε παλινόρθωση της δυναστείας Μητσοτάκη, δεν θα μείνει τίποτα.

@ Και ο κόσμος, δεύτερη φορά, δύσκολα θα αντιδράσει.

@ Έκδηλη είναι η αδυναμία του Open να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα δελτία ειδήσεων, εξαιτίας των προβληματικών υποδομών του καναλιού.

@ Το δελτίο δεν έχει ακόμη master control και βγαίνει από βαν, με όλα τα προβλήματα που αυτό επιφέρει.

@ Και φυσικά χρειάζεται χρόνος για ένα δελτίο για να ανταγωνιστεί εκείνο του Alpha που είναι στην κορυφή επί σειρά ετών.

@ Για να το καταλάβουμε: Ο “εθνικός προμηθευτής” τηλεοπτικών δικαιωμάτων έκανε δουλειές μόνο με την ΕΡΤ και τον Alpha, την εποχή που ήταν εκεί ο Μαν. Πετσίτης.

@ Αλήθεια; Ούτε πριν, ούτε μετά. Ούτε τώρα; Με κανέναν άλλο τηλεοπτικό σταθμό δεν υπέγραψε σύμβαση ο “εθνικός προμηθευτής”;

@ Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε γνωστή με τη διεθνή έρευνα κατά στελεχών της περίφημες εταιρείας, στην ΕΡΤ με απόφαση της τότε διοίκησης, με πλήρη γνώση και του αρμόδιου υπουργείου, ελήφθη η απόφαση να μην συναφθεί καμία σύμβαση.

@ Όπως και με την ΑΕΠΙ. Δεν υπέγραψε η ΕΡΤ καμία σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός πως ο μίσος ΣΥΡΙΖΑ πίεζε με κάθε τρόπο να δοθούν τα χρήματα, παρά την δημόσια θέση που είχε εκφράσει ο Πρωθυπουργός.

@ Δικαιώθηκε φυσικά η σκληρή γραμμή.

@ Για να επιστρέψουμε στα αθλητικά θε(ά)ματα.

@ Το εμπάργκο στον προμηθευτή έσπασε στο τέλος, όταν η πίεση για την αντικατάσταση του Β. Κωστόπουλου είχε αυξηθεί, μέσω δημοσιευμάτων, από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υπήρξε μια ακόμη σύμβαση.

@ Και τότε, με την αλλαγή της διοίκησης άρχισαν οι διάφοροι να “παίζουν” και με άλλους ατζέντηδες και να φέρνουν τηλεοπτικά προγράμματα από τα “καλάθια” σε τριπλάσια τιμή.

@ Και μάλιστα οι πονηροί, για να μην τα …χρεωθούν, τα έδιναν να τα υπογράψουν ανώτατα στελέχη της εταιρείας που συνιστούν προσωπικές επιλογές κυβερνητικών στελεχών.

@ Ας ρωτήσει να μάθει και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Δρόσος, για να μην υπάρχουν άλλες εκπλήξεις με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών διοργανώσεων.

@ Αμνοί και λέοντες, σε θέσεις ευθύνης.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου