Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Η "Λυχνία ΑΕ" προσπαθεί να επιβάλει εξαήμερη εργασία...

*
Συνδικάτο
Τύπου & Χάρτου
***
*

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Καταγγέλλει την προσπάθεια
επιβολής εξαήμερης εργασίας


Την προσπάθεια της εταιρείας «ΛΥΧΝΙΑ ΑΕ» να επιβάλει εξαήμερη εργασία καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Όπως εξηγεί, η εργοδοσία έχει αξιοποιήσει το αντεργατικό οπλοστάσιο και την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης των λιθογράφων «για να καταργήσει μια σειρά θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων και να κάνει μειώσεις στους μισθούς». Στο πλαίσιο αυτό έχει καταστρατηγήσει τις προβλέψεις της κλαδικής Σύμβασης για τις συνθέσεις των μηχανών, έχει επεκτείνει το ωράριο κατά 30 λεπτά και τώρα θέλει να φέρνει τους εργαζόμενους στη δουλειά και το Σάββατο.

«Εκτυπωτικές και βιβλιοδετικές μηχανές δουλεύουν χωρίς βοηθούς», με έναν βοηθό να «μοιράζεται» σε δύο μηχανές, με ανειδίκευτους, ακόμα και με πρακτικάριους, καταγγέλλει το Συνδικάτο, υπογραμμίζοντας πως οι ανατροπές στις συνθέσεις των μηχανών αυξάνουν την εντατικοποίηση και τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων (π.χ. τενοντίτιδες, προβλήματα στη μέση, κ.ά.).

«Μόνο η μαζική πάλη των εργατών θα εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους εργασίας», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Το Συνδικάτο πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα εξόρμηση - παρέμβαση στη «Λυχνία». Οπως αναφέρει, η εργοδοσία «πάγωσε» προσωρινά τα σχέδιά της, ωστόσο το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου