Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Οι κουρασμένοι της Ενημέρωσης και τα Κίτρινα Γιλέκα του ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ο χώρος της Ενημέρωσης έχει γεμίσει από «φέσια», «φεσωμένους» και απογοητευμένους. Είναι αυτοί που έδωσαν μάχες για τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, αλλά κάποια στιγμή –ακόμα και με δικαστικές νίκες– κατάλαβαν ότι πέφτουν πάνω σε τοίχο! Ο χώρος έχει κουρασμένους, πεπλανημένους, παραδομένους, παραιτημένους, προδομένους. Ρωτώντας, λόγου χάρη, κάποιους συναδέλφους από την Απογευματινή, δεν ξέρουν πια να απαντήσουν πού βρίσκεται η υπόθεσή τους, δεν την παρακολουθούν, γνωρίζουν ότι βγήκαν κάποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις αλλά το θέμα τους έχει σκαλώσει, έχει βαλτώσει.

Μια περιδιάβαση στο Διαδίκτυο πείθει για τους κουρασμένους και παραιτημένους που σας λέμε. Έτσι:


** Στο μπλογκ «Όχι λουκέτο στην Απογευματινή» η τελευταία ανάρτηση έγινε στις 14 Απριλίου 2014.

** Στο «Εργαζόμενοι στο Alter» η πιο πρόσφατη ενημέρωση έρχεται από τις 5 Αυγούστου 2013.

** Οι «Απλήρωτοι δημοσιογράφοι της Αυριανής» έχουν να γράψουν στο μπλογκ τους από τις 3 Νοεμβρίου 2015.

** Το «Blog εκπροσώπου Συντακτών της Ελευθεροτυπίας» ενημέρωσε στις 27 Μαρτίου 2013, ενώ οι «Δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας σε επίσχεση» αναφέρθηκαν τελευταία φορά για κίνησή τους στις 20 Νοεμβρίου 2013.

** Οι «Εργαζόμενοι Εκδόσεων Λυμπέρη» έχουν να φανούν στο ιστολόγιό τους από τις 30 Αυγούστου 2016.


Εκατοντάδες (μήπως χιλιάδες;) εργαζόμενοι στα Μέσα (που είτε έχουν κλείσει είτε συνεχίζουν να λειτουργούν) είναι απλήρωτοι και πολλοί από αυτούς έχουν στα χέρια θετικές δικαστικές αποφάσεις χωρίς καμιά ουσιαστική αξία. Οι «φεσωμένοι» προέρχονται την Ελευθεροτυπία, την ΙΜΑΚΟ, τον Φίλαθλο, την Αυριανή, την Αθλητική Ηχώ, τον Λυμπέρη, το παλιό Sportime, το Mega, το Alter, τον Flash fm, την Απογευματινή, το Βήμα fm – και από άλλα Μέσα μιας ατέλειωτης η λίστας.

Τα Κίτρινα γιλέκα του ΔΟΛ


Και συνεχώς βγαίνουν νέοι διεκδικητές του δίκιου τους. Όπως η Πρωτοβουλία Δράσης προάσπισης Εργασιακών δικαιωμάτων απολυμένων εργαζομένων – ΔΟΛ η οποία με ανακοίνωσή της που έστειλε και στον Harddog προειδοποιεί ότι «Οποιαδήποτε κίνηση, πλέον, που προσβάλει τα δικαιώματα των εργαζομένων θα απαντηθεί με την χρήση “καταστρεπτικών επιθετικών” όπλων, που οι εργαζόμενοι έχουμε στην φαρέτρα μας και με την σειρά και την ένταση που εμείς θα επιλέξουμε».

Θα φτάσει σε αποτέλεσμα; Ο καιρός (στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε) θα δείξει.
---
*** Δείτε τα λινκ των μπλογκ σχετικά με την Ενημέρωση, τα οποία έχουν αδρανοποιηθεί, στις προτάσεις του μπλογκ της Ανασυγκρότησης, εδώ 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου