Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Στην «Καθηµερινή» µετακοµίζει οριστικά το «Εθνος»

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τι προέκυψε από τον δεύτερο γύρο επαφών

Πριν από τρεις εβδομάδες το Secret είχε αποκαλύψει το προσύμφωνο που είχε υπάρξει ανάμεσα στην εκτυπωτική μονάδα της «Καθημερινής» του Θέμη Αλαφούζου και την εφημερίδα «Εθνος» του Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι επιτελείς των εντύπων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ είχαν συμφωνήσει (σχεδόν) σε όλα για τη μετακόμιση από την «Ιριδα» της εφημερίδας του κ. Σαββίδη.

Και ενώ όλα είχαν τελειώσει και όλοι περίμεναν τη μετακίνηση των εντύπων, μια αντιπρόταση από την πλευρά της «Ιριδας» ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα. Ετσι, η συμφωνία πάγωσε, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι η «Καθημερινή» είχε χάσει το deal. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, ο Χρήστος Αγραφιώτης (σ.σ.: στενός συνεργάτης του Θέμη Αλαφούζου) φαίνεται ότι δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα.

Επειτα από έναν δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, η πλευρά Σαββίδη πείστηκε για τη συνεργασία της με το πιεστήριο της «Καθημερινής». Από τις αρχές της εβδομάδας, οι άνθρωποι του «Εθνους» ενημέρωσαν και επισήμως την «Ιριδα» ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεργάζονται με την εκτυπωτική μονάδα της οικογένειας Αλαφούζου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο των εκτυπώσεων το πιεστήριο της «Καθημερινής», αφού πλέον τυπώνει το σύνολο (σχεδόν) των ημερήσιων φύλλων και τον μεγαλύτερο όγκο των εβδομαδιαίων.

Μάλιστα, οι επιτελείς της επιχείρησης έχουν αρχίσει να εξετάζουν τρόπους που θα κάνουν πιο ευέλικτη τη συνεργασία με τους πελάτες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι σύντομα ο κ. Αλαφούζος θα επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στις εμπορικές μηχανές.

Σε κάθε περίπτωση, η μετακίνηση του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» αποτελεί μια νίκη στρατηγικής σημασίας, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά των εκτυπώσεων. 

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου