Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Έλλη Στάη, το γκάλοπ της Alco και τα πάνω - κάτω...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο πόδι για το γκάλοπ η Έλλη Στάη


Είχε την πλάκα της η Ελλη Στάη που όρθια με τον Kώστα Παναγόπουλο της ALCO σχολίαζε το γκάλοπ σημειώνοντας κάθε τόσο ό,τι της έκανε εντύπωση. Παρεμπιπτόντως η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δίνει το γκάλοπ της ALCO, πήγε στο 5,3% (6,2% επί των εγκύρων).

***

Στο γκάλοπ της Κάπα Research, του «ομόσταβλου» Εθνους της Κυριακής, η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4,7%. Στο στούντιο του ΟPEN μαζί της ήταν ο Γ. Κουμουτσάκος από τη ΝΔ και ο Π. Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

***

Στη δημοσκόπηση της ALCO η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με αυτή της ΝΔ που έχει πιάσει «ταβάνι». Εντύπωση προκαλεί και το εύρημα ότι μεγάλο ποσοστό επιθυμεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να φέρουν... νέες εκλογές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με απλή αναλογική.

***

Στην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54% έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.

***

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

***

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%

*** 

Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

***

Στο ερώτημα «Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιον θα καλούσατε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας;», το 18% απαντά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το 15% τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το 62% πάλι απαντά κανέναν από τους δύο.

**Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο
διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου. 


---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου