Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Πολλοί θεωρούν πως ένα από τα πρώτα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νέο σχήμα στην ΕΡΤ είναι τα αθλητικά. Αυτά πρέπει να τελειώσουν πριν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου.

** Άλλοι θεωρούν πως είναι η τοποθέτηση δημοσιογράφων στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, από την πλευρά της ΝΔ, με προσθήκη ενός πρόθυμου δημοσιογράφου από το ΣΥΡΙΖΑ.Κι αυτό είναι εύκολο να συμβεί.

** Το δύσκολο εγχείρημα, εκεί που αποτυγχάνει η ΕΡΤ για περισσότερο από 15 χρόνια, είναι η παραγωγή προγράμματος, κυρίως στην τηλεόραση. Έχουμε να δούμε καλή σειρά στην ΕΡΤ, από την εποχή που ο Παν-Παν ήταν υπεύθυνος στην ΕΡΤ2.

** Το ραδιόφωνο φυσικά πάσχει και οι πρόθυμοι να το σώσουν εσωτερικά είναι απλώς πρόσωπα που έβριζαν το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρώην Πρωθυπουργό. Αν δεν το συρρικνώσουν, θα χρειαστούν χρήματα για πρόγραμμα και αλλαγές.

** Θυμίζουμε τις ελλείψεις τις Ραδιοφωνίας σε ηχολήπτες για παράδειγμα, καθώς ο διαγωνισμός που ζητούσε η ΕΡΤ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιθυμητός από την τότε ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

** Ο νέος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, είχε την ίδια θέση στην τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, εν συνέχεια εκπροσωπούσε το Ποτάμι και λίαν συντόμως τη νέα διακυβέρνηση της ΝΔ, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη.

** Ενδιαμέσως υπήρξε και σχολιαστής των πολιτικών εξελίξεων, υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

** Το όνομα ενός από τους top managers στο χώρο της τηλεόρασης, συζητείται εσχάτως εντός του One Channel.

** Το σημειώνουμε έγκαιρα για να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

** Για την ΕΡΤ, η επόμενη κρούση της κυβέρνησης είναι στον Τζόνυ Καλημέρη, ως ειδικού στο χώρο της τηλεόρασης, για θέση με ευρύτερες αρμοδιότητες για τα συγκεκριμένα θέματα.

** Υπουργός με διετή θητεία σε μεγάλο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, ως μέλος ΔΣ, φέρεται να έκανε πρόταση στο φορέα, να εμπλακεί στην υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SL, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

** Πως ονομάζεται αυτό στη θεωρία του ελεύθερου ανταγωνισμού, το αφήνουμε στους Φιλελεύθερους να το απαντήσουν.

** Η κριτική που ασκείται για την κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του δημοσιογράφου, έρχεται και από το antiniews και από την “Εφημερίδα των Συντακτών” και την “Αυγή” και είναι πρόδιλη, στο πολιτικό της σκέλος.

** Η στήλη θεωρούσε δεδομένη την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, ακόμη και όταν διέψευδαν τις πληροφοφίες.

** Αν ανατρέξουμε όμως στο πρόσφατο παρελθόν, για να σημειώσουμε πως ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ είχε μπει σε εκτεταμένες συζητήσεις με τον Κ. Ζούλα, την εποχή που ήταν επικεφαλής του γραφείου Τύπου στην ΝΔ, με σκοπό να αρθεί το εμπάργκο.

** Και όχι μόνο, λένε οι γνωρίζοντες, διότι η επικοινωνιακή επίθεση της ΝΔ κατά της ΕΡΤ είχε και άλλες συνεννοήσεις που ήταν ακόμη και εν γνωση κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

** Επίσης, με αυτή την ιδιότητα ο Κ. Ζούλας πήγε στην ΕΡΤ ζήτησε και πήρε στοιχεία από τις υπηρεσίες της ΕΡΤ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από την εταιρεία.

** Με άλλα λόγια, όλοι γνώριζαν πως θα αναλάβει χωρίς να θέσουν το παραμικρό ζήτημα.

** Όπως επίσης, αποδεκτό έγινε το καθεστώς της παράλληλης διοίκησης στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ, άμεσως μετά τις εκλογές ως και σήμερα, από πρόσωπα που δεν έχουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

** Τώρα η ζημιά όμως είναι άλλης τάξεως ζήτημα και βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα της “Εφημερίδας των Συντακτών” και της “Αυγής”.

** Η εκκωφαντική σιωπή της ΕΣΗΕΑ, όπου συνεργάζονται ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ από την εποχή της υπονόμευσης της ΕΡΤ, είναι αναμενόμενη για όλα τα θέματα εν αντιθέση με τους υψηλούς τόνους της στην προηγούμενη διακυβέρνηση.

** Ένας τηλεοπτικός σταθμός ψάχνει για επενδυτή, για να μην περάσει άμεσα στη φάση της αποεπένδυσης και ένας άλλος ετοιμάζεται για να φορτσάρει…

** Πάντως μετά τον μήνα του μέλιτος, κατά τον οποίο οι επιχειρηματίες, παίρνουν το μερίδιο που θεωρούν πως τους αντιστοιχεί από την εκάστοτε κυβέρνηση, ακολουθούν τα δύσκολα και οι συγκρούσεις.

** Τελικά η κατάσβεση των πυρκαγιών αποδεικνύεται δύσκολο έργο, όπως ήταν πάντα. Εκείνοι που τις έσβηναν πέρυσι, οι πυροσβέστες και οι εθελοντές είναι οι ίδιοι με φέτος, χω ρίς να υπολογίζουν κυβερνήσεις Και, στη φωτιά, οι δημόσιες σχέσεις περιορίζονται.

** Το φιάσκο με το “112” που ενημερώνει προσωρινά μόνο, υπό Κανονικές Συνθήκες, συνεχίζεται, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά την απόσταση ανάμεσα στα λόγια και την πράξη. Σημειώνεται πως για το έργο αυτό οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αν και είναι άμεσα εμπλεκόμενες, επί σειρά ετών, δεν τοποθετούνται.

** Η ΕΣΗΕΑ είναι σε διακοπές και δεν τοποθετείται... Η πολυετής συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο έχει ως αποτέλεσμα να μην τοποθετείται για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ,στην οποία για πρώτη φορά στην ιστορία ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου, ανακοινώνεται πως είναι η πρόταση της κυβέρνησης, σε διαγωνισμό που θα διενεργήσει η ίδια για το ΔΣ του φορέα.

** Το σωματείο από κοινού με την ΠΟΕΣΥ αφιέρωναν 563 λέξεις στην απόφαση πρώην διευθύνοντος συμβούλου να τοποθετήσει πρόσωπο που δεν ήταν δημοσιογράφος στη θέση προϊσταμένου των περιφερειακών σταθμών.

** Ήταν πιο σοβαρό θέμα, το αντιλαμβανόμαστε.

** Γι΄αυτό και ως σήμερα, για τη νέα απόπειρα άμεσου κυβερνητικού ελέγχου της ΕΡΤ, δεν έχουν γράψει ούτε μία λέξη.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου