Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις της “Νέας Σελίδας” με την αξιωματική αντιπολίτευση. Η “καταιγίδα” δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί και η ανησυχία για την έντασή της είναι μεγάλη.

** Επίσης, ένα ακόμη ΜΜΕ ετοιμάζεται για τη μεγάλη στροφή. Η δουλειά έχει γίνει καιρό πριν στο λογότυπο. Αυτό άλλαξε χρώμα εγκαίρως

** Για την ΕΡΤ, μαθαίνουμε πως οι δημοσιογράφοι που θέλουν ή που πρέπει να ανέβουν στην Αγία Παρασκευή ζητούν μισθό της τάξεως των 7.000 ευρώ. Και για να γίνει αυτό η ΕΡΤ πρέπει να εξαιρεθεί από το καθεστώς των ΔΕΚΟ.

** Μία από τις ενδιαφερόμενες βρήκε δουλειά αλλού, ένας άλλος αστέρας της ΔΤ περιμένει όπως και κάποιοι άλλοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας….

** Υπήρχε μια εποχή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θύμιζε ΕΣΡ. Θητεία διάρκειας 13 ετών για τον Πρόεδρο και η αποτελεσματικότητα των αποφάσεων ορατή.

** Εξαιρετική η κατάσταση στην οικονομία, υψηλού επιπέδου το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

** Πόσο καιρό έβαζε βέτο η ΝΔ για να μην οριστεί νέα σύνθεση στο ΕΣΡ και να μην προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης. Ένα χρόνο και βάλε.

** Ενώ, εδώ στο θέμα της Επιτροπής, με μια λέξη και με μια διάταξη, παράγονται αποτελέσματα…

** Είπε το μέλος του ΕΣΡ πως "τώρα που δώσαμε τις άδειες, δεν θα της πάρουμε πίσω", και αυτό ελήφθη ως μήνυμα, περί πλήρους ασυδοσίας και αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ από την ειδησεογραφία.

** Και εις ανώτερα στο Συμβούλιο. Ορισμένα από τα μέλη του έχουν διακοπές μάλιστα και πιο συχνά από τις καθιερωμένες…

** Αν είχε ηχολήπτες η ΕΡΑ και προσωπικό (δημοσιογράφους) για να βγάζει ζωντανές εκπομπές θα μεταδιδόταν και απόσπασμα από την ομιλία του Α. Τσίπρα στη Βουλή.

** Ολόκληρες οι ομιλίες των αρχηγών μεταδίδονται από το κρατικό ραδιόφωνο μόνο κατά την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και τον Προϋπολογισμό.

** Άφησαν όμως την ΕΡΑ χωρίς δυνάμεις και κόσμο. Θυμηθείτε πως υπήρχε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αρνιόταν πεισματικά να υπογράψει τις 220 προσλήψεις στην ΕΡΤ για την άμεση κάλυψη των αναγκών.

** Ζορίζουνε τα πράγματα και για την ΕΡΤ και για την κυβέρνηση από την αρνητική απάντηση των ομάδων της SL να αποδεχθούν μείωση των αποδοχών τους κατά 45%. Δεν φαίνεται η ιστορία να είναι ένας “περίπατος στην εξοχή” όπως αρχικά είχε θεωρηθεί.

** Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Γι αυτό και ίσως οι διαδικασίες για την αλλαγή των προσώπων, επιταχυνθούν.

** Άλλωστε στις ειδήσεις υπάρχει ήδη ένα παράλληλο σύστημα ή θεσμικά κατοχυρωμένο που έχε κάνει το δελτίο μπλε εξαφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

** Η ΕΣΗΕΑ σιωπά για μια ακόμη φορά, όπως και η ΠΟΕΣΥ. Η σύμπραξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με δύο εργαζόμενους από ΕΡΤ προχωράει, χωρίς κραδασμούς.

** Στην τελευταία συνάντηση που έγινε ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της και του Στέλιου Πέτσα, δύο εκ των πρώτων δεν έκρυψαν τον τεράστιο θαυμασμό τους για τον υφυπουργό και τη νέα κυβέρνηση.

** Η αποδοκιμασία τους για την προηγούμενη κυβέρνηση της οποίας ήταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιλογές της,ήταν δεδομένη.

** Το ένα μέλος παρέδιδε μαθήματα τηλεόρασης και το άλλο φροντιστήρια συναίνεσης φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ανάμεσα στους εργαζόμενους των μορφωμάτων ΔΤ-ΝΕΡΙΤ με τους απολυμένους της ΕΡΤ που επανέκαμψαν το 2015.

** Πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής κατάφερε ένα σημαντικό ρεκόρ. Βρισκόταν σε ταξίδια τις 250 από τις 365 μέρες του ημερολογιακού χρόνου! Πρωταθλητής ταξιδιών.

** Και μπόνους δόθηκαν σε επιλεγμένα στελέχη εταιρείας που επιβιώνει από την εργασία των τηλεοπτικών σταθμών, στους οποίους η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως πιεστική.

** Όχι, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν επιπλέον χρήματα, αν αυτό ρωτάτε.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου