Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΠΟΣΠΕΡΤ: Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κυριάκος Μητσοτάκης: «η ανισότητα
στην κοινωνία είναι κάτι το φυσιολογικό»



Η αρχή της πολιτικής οργάνωσης του νεοφιλελευθερισμού και σε επίπεδο πλέον εξουσίας είναι πλέον γεγονός και ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια του ολοκληρωτικού χαρακτήρα αυτού του βάρβαρου συστήματος, στις κυβερνητικές αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές, στις πρακτικές και στις fast track νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ των λίγων.

Η πρώτη μαζική εργατική απάντηση σε αυτή την επανεκκίνηση του νεοφιλελεύθερου «οδοστρωτήρα», είναι η πανεργατική διαδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου 2019 που διοργανώνουν συνδικάτα εργαζομένων από όλη την Ελλάδα .

Σε αυτό το μαζικό συλλαλητήριο η ΠΟΣΠΕΡΤ θα είναι παρούσα διαδηλώνοντας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στον προκηρυγμένο ήδη πόλεμο κατά των συνδικάτων και του δικαιώματος των εργαζομένων να υπερασπίζονται οργανωμένα τα δικαιώματά τους, ενάντια στην μετατροπή του δημόσιου αγαθού της υγείας σε προνόμιο μόνο εκείνων που θα μπορούν να πληρώνουν τους εμπόρους της υγείας, ενάντια στον απάνθρωπο αποκλεισμό μεταναστών και προσφύγων από αυτό το δημόσιο αγαθό, ενάντια στην εκχώρηση των επίσης δημόσιων αγαθών της ενέργειας και του νερού στα χέρια εκείνων που τα βλέπουν μόνο ως πηγή κέρδους, ενάντια σε κάθε είδους εκφασισμό της κοινωνίας, μήτρα του οποίου είναι και το νεοφιλελεύθερο μητσοτακικό «αξίωμα» ότι η «ανισότητα στην κοινωνία είναι κάτι το φυσιολογικό».

Σε ότι αφορά στην ΕΡΤ και ενώ περιμένουμε ακόμα απάντηση από τον κ. Πέτσα στο υπόμνημα με τις προτάσεις μας , διαδηλώνουμε ενάντια στην εκφρασμένη πλέον πρόθεση της κυβέρνησης να σφίξει ακόμα περισσότερο τα δεσμά της εξάρτησής της με το Μαξίμου, σε αντίθεση με όσα έλεγε προεκλογικά περί δήθεν ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι θα αντισταθούμε μαζικά και σθεναρά σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης, απαξίωσης και συρρίκνωσης της που θα υποθηκεύσει το μέλλον της ΕΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν.

Οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει με το χειρότερο τρόπο το «στοργικό ενδιαφέρον» της Ν.Δ για την ΕΡΤ με αποκορύφωμα το «μαύρο» και δεν ξεχνούν όπως όλος ο κόσμος την «αντικειμενικότητα» των μορφωμάτων της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Ξέρουν επίσης να βάζουν στο περιθώριο τους εντολοδόχους πεμπτοφαλαγγίτες και τους γυρολόγους «προστάτες».

Όλοι επίσης έχουν αναγνωρίσει ότι ο αγώνας των εργαζομένων ήταν αυτός που άνοιξε ξανά την ΕΡΤ και αναίρεσε τις άδικες και παράνομες απολύσεις τους.

Την Τρίτη, 3/9/2019 στις 12 το μεσημέρι,  στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους σχετικά με τη συμμετοχή μας στη διαδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου 2019 στη ΔΕΘ.
Ο αγώνας ενάντια στον οδοστρωτήρα του νεοφιλελευθερισμού είναι αναγκαίος και χρέος όλων των εργαζομένων και πάνω από όλα είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου