Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

«Υπηρέτες του λαού» με χρυσές αμοιβές

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στις 17 Ιουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της Βουλής, κάθε βουλευτής παρέλαβε έναν πολυσέλιδο οδηγό με τις βασικές πληροφορίες για τα δικαιώματα και τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσει και να παραδώσει στις οικονομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες υποστήριξής του.

της Σταυρούλας Ματζώρου

Ο οδηγός ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που πληροφορήθηκαν ποια μέσα θα έχουν, από τώρα και στο εξής, για τη διευκόλυνση του σημαντικού έργου που ο λαός τούς όρισε να επιτελέσουν. Αλλωστε το βουλευτικό αξίωμα είναι λειτούργημα. Δεν είναι επάγγελμα. Ή μήπως είναι;

Στα ενημερωτικά σημειώματα που συνέταξαν οι αρμόδιες διευθύνσεις της Βουλής, και παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών», αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τις οικονομικές απολαβές, τις παροχές και ατέλειες που λαμβάνει σήμερα ο βουλευτής. Τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά, αλλά παρουσιάζονται σήμερα με ακρίβεια και λεπτομέρεια, όπως έχουν αποτυπωθεί από τις υπηρεσίες της Βουλής.


Βουλευτική αποζημίωση



Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης έχει διαμορφωθεί μηνιαίως στα 5.135,04 ευρώ. Εκτός όμως από το ποσό αυτό, στους βουλευτές καταβάλλεται και αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των αμειβόμενων κοινοβουλευτικών επιτροπών, η οποία ανέρχεται σε 75 ευρώ ανά συνεδρίαση και ανά παρουσία.

Κάθε μήνα, μαζί με τη βουλευτική αποζημίωση, στους βουλευτές πληρώνονται και: (...)

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΔΩ
---
ΕφΣυν
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου