Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

... "Η Βραδυνή" - ζητά 20% μείωση και ατομικές συμβάσεις ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οι Ενώσεις
για τα προβλήματα
στην εφημερίδα "Βραδυνή"
*
28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ καταγγέλλουν την εργοδοσία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ», η οποία με πρόσχημα την οικονομική κρίση ζητεί από όλους τους εργαζομένους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση κατά 20% του βασικού τους μισθού και κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός από το επίδομα γάμου και παιδιών. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών και να καταβάλλει τις διαφορές από τη Σ.Σ.Ε. του 2008, καθώς και τα Κυριακάτικα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και καλούν τους συναδέλφους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση. Γιατί είναι βέβαιο ότι η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη νέα εργοδοτική πρόκληση. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας που οδηγούν στην εξαθλίωσή τους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου