Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

... Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί Τύπου ή δύο σε ένα; ...

*
Τεχνικός Τύπου
***
*
Κατάρτιση Δημοσιογράφων
στις Γραφικές Τέχνες
*
Στόχος οι άνεργοι δημοσιογράφοι να γίνουν Τεχνικοί Τύπου !
*
Το υπουργείο εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απεύθυνε πρόσκληση στις Ενώσεις Συντακτών Τύπου όλης της χώρας για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης 2.000 ανέργων δημοσιογράφων, συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ. Στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης, που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της επιταγής κατάρτισης (training voucher), είναι η αναβάθμιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση των νέων τεχνολογιών του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Αυτό που μας προκαλεί κατάπληξη είναι το γεγονός ότι οι  κατ΄ εξοχήν πληττόμενοι στο χώρο του έντυπου Τεχνικοί Τύπου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αναβαθμίζουν συνεχώς τις γνώσεις τους στα νέα προγράμματα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κλάδου, γι΄ αυτούς καμία μέριμνα  και κανένα ενδιαφέρον δεν έχει εκδηλωθεί ώστε να ενταχθούν σε ανάλογο πρόγραμμα.

Είναι εξωφρενικό να διατίθενται κονδύλια (περίπου 3.500€ κατ΄ άτομο) για την κατάρτιση των δημοσιογράφων στις Γραφικές Τέχνες -δεν είναι εξ άλλου η πρώτη φορά- και να μην συμπεριλαμβάνονται οι συνάδελφοί μας.

Τι έχει να μας πει η Διοίκηση της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α για το γεγονός αυτό και ποιες είναι οι ενέργειές της ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη των ανέργων συναδέλφων μας σε ανάλογο πρόγραμμα;

Η πρωτοβουλία που είχε πάρει το Δ.Σ. στην εκπαίδευση ανέργων και μη σε νέα προγράμματα ήταν στην σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται συνεχής στοχευμένη επαγγελματική εξειδίκευση αν θέλουμε να παραμείνουμε ενεργοί στον κλάδο.

Υπενθυμίζουμε ότι για ανάλογη περίπτωση είχε εκδόσει ανακοίνωση η ΕΤΗΠΤΑ στις 27 Απριλίου 2009.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου