Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

... ο εκδότης Δούσης και οι απλήρωτοι "δόκιμοι" συντάκτες ...

*
dim pap
***
*
Εκμετάλλευση της απόγνωσης των ανέργων
*

Αγαπητοί συνάδελφοι,

είχα μια μικρή περιπέτεια στο χώρο της δημοσιογραφίας τον τελευταίο καιρό και φαντάζετε η μόνη λύση για να ακουστούν κάποια πράγματα και να μην την πατήσουν και άλλοι όπως και εγώ!

Είμαι 24 χρόνων, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων πλεον. Έχοντας εργαστεί από τα μαθητικά μου χρόνια σε ταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια, καθαριστήρια χαλιών, διανομή φυλλαδίων κ.α. (χωρίς να έχω ούτε ένα ένσημο σήμερα γιατί ήμουν  ΠΑΝΤΑ ανασφάλιστος) εργάστηκα και για 2 χρόνια κατά την διάρκεια των σπουδών μου, σε τοπικό έντυπο της πόλης ως δημοσιογράφος και αυτή ήταν και η πρώτη επαφή μου με το χώρο. Όταν ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία λοιπόν (για όσους είναι προκατελειμένοι, σαν τον προηγούμενό μου εργοδότη και με πει αναρχοκομμουνιστή: στις Ειδικές Δυνάμεις λόγω υψηλού πατριωτικού φρονήματος τρομάρα μου), πίστευα ό,τι με έμαθαν από μικρό παιδί, δηλαδή ότι οι καλοί και όσοι προσπαθούν δε βγαίνουν χαμένοι. Έτσι λοιπόν μετά από ένα 3μηνο ανεργίας, ψάχνοντας στο χώρο της εκπαίδευσης, αποφάσισα να στείλω ένα βιογραφικό σε μια εκδοτική εταιρεία που ζήταγε δημοσιογράφους μέσω αγγελίας. Μετά από 2 μήνες δουλειάς 10 και 12 ωρών, με γενικόλογες υποσχέσεις για πρόσληψη, μου ξεκαθάρισαν οτι θα πρέπει να δουλεύω τουλάχιστον από 3 έως 6 μήνες απλήρωτος ώστε να απαιτήσω δεδουλευμένα έστω και τα έξοδα των μετακινήσεων μου!

Η εταιρεία Dousiscom με εκδότη τον Τάσο Δούση (φωτό) βάζοντας επανειλημμένα αγγελίες μέχρι και πρόσφατα, δήθεν ότι ζητάει δημοσιογράφους καταφέρνει να εκδίδει εκμεταλλευόμενη τους απελπισμένους ανέργους, 2 επιλέον μηνιαία έντυπα εν καιρό κρίσης, τα οποία τα διαφημίζει και με τηλεοπτικά spot!

Οι "δόκιμοι" στην εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 10 και οι οποίοι ανακυκλώνονται όταν ξυπνήσουν, με τους επόμενους που συρρέουν λόγω ανεργίας, να απαντήσουν στην αγγελία! Οι "δόκιμοι" φυσικά χρησιμοποιούνται ως τρομοκρατία στους ήδη προσληφθέντες υπαλλήλους, για ενδεχόμενες μειώσεις ή καθυστερήσεις μισθών κ.λ.π. Δουλεύουν όλοι ακόμα και τις μέρες που έχει κηρύξει απεργία και η ίδια η ΕΣΗΕΑ!

Το πρόσωπο της εργοδοσίας στο σύνολο των M.Μ.Ε. γίνεται ακόμα πιο προφανές αν συνυπολογίσετε οτι εκτός από τη γενική πλύση εγκεφάλου που προσφέρουν μέσω του lifestyle αυτοί οι κύριοι, μιλούν στα editorials τους για την ευθύνη που έχουν είτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε τα μικρομάγαζα που δεν κόβουν αποδείξεις ή η γενικότερη νοοτροπία του Ελληνάρα για την κατάσταση της χώρας! Η υποκρισία περισσεύει από τους κυρίους του σιναφιού αυτού καθώς όχι μισθό δεν καταβάλλουν στους εργαζόμενους αλλά ούτε τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές προς το κράτος! Μήπως έτσι φτάσανε τα Ταμεία εδώ "κύριε" Δούση;

Η κατάσταση στις εταιρείες του Δούση είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό τελικά, απλά εγω δεν το γνώριζα και έπεσα θύμα. Σας παραπέμπω σε σχετικό link διαμαρτυρίας από το 2009 http://katalipsiesiea.blogspot.com/2009/02/icons-travellers.html όπου τότε ο "κύριος" Δούσης έβγαζε ένα μόνο μηνιαίο έντυπο. Όσο αυξάνεται λοιπόν η ανεργία και η φτώχεια η Dousiscom αναπτύσσεται με την παραγωγική εργασία απλήρωτων εργαζομένων!

Κάντε κάτι ώστε να μην χάσουν χρόνο και χρήμα και άλλοι εργαζόμενοι!

Με εκτίμηση,

Π. Δημήτρης
---

6 σχόλια:

  1. Paidia apo to teleutaio minima tou tupou katalavainetai kai pws eftase ws edw, alla kai pws mexri edw einai... den xreiazetai na xaliomaste..oi dromoi einai prokathorismenoi..oso gia to lifestyle... kai ta magazakia pou les...otan ena periodiko einai odigos polis ti perimeneis re megale na sou exei?? tin kura marika me ta tria orfana pou emeine xwris spiti?? (kai prin prolaveis na me katigoriseis giati tetoios eisai..) NAI RE na akoustei to thema.. alla ekei pou tou prepei..
    Telos tha sumfwnisw me ta paidia pio panw...polloi perasan apo ekei mesa..sto xeri tou kathenos itan o xeirismos.alloi perasan fantasmata... kai alloi exoun to onoma tous akoma sto grafeio pou ekatsan!!!(NM)Auta apo mena

    L.P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @L.P.
      ... συνάδελφε, κάνε μια προσπάθεια να μην γράφεις "γκρίνγκλις" - είναι δύσκολο και το διάβασμα και η εξαγωγή νοημάτων ...
      ... κατά τ' άλλα, το μόνον που επισημαίνουμε είναι η παντελής απουσία αναφοράς (σου) στις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις - όπως καταγγέλει ο Π. Δημήτρης ...
      ... σε κάθε περίπτωση ευχαριστούμε για την επικοινωνία ...

      Διαγραφή
    2. Παιδιά όλα αυτά που έχουν ειπωθεί για δοκιμαστική περίοδο στο δουση είναι αλήθεια. Δεν πληρώνουν και σου λένε ότι πρέπει να δουλέψεις 3 μήνες για να μάθεις την δουλειά και σου λένε ότι είσαι και αργός σαν δικαιολογία. Σας παρακαλώ πολύ όποιος το διαβάσει αυτό να φύγει από κει μπορεί να βρει δουλειά αλλού και να μην χάσει τον χρόνο του και τις ευκαιρίες που θα του έρθουν. Εγώ θα κάνω καταγγελία μπας και σταματήσει αυτή η κορόιδα. Σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  2. Συνάδελφε L.P,
    επειδή δε θέλω να σε κατηγορήσω θα ήθελα να σε ρωτήσω μόνο κάποια πράγματα... πως δηλαδή έφτασε εδώ; Που πρέπει να ακουστεί κατά τη γνώμη σου ώστε και οι άλλοι που θα απαντήσουν στην αγγελία της εταιρείας να ξέρουν ότι αυτή τη θέση εργασίας(αν ποτέ την κατοχυρώσουν, γιατί όπως λες και συ πολλοί πέρασαν από εκεί... φαντάσματα = απλήρωτοι) θα εξαγοραστεί με ένα μεγάλο διάστημα απλήρωτης εργασίας; οπότε να ξέρει να έχει και κανένα κομπόδεμα, γιατί νηστικό αρκούδι δε γράφει, δε διαβάζει και άλλα πολλά... πως θα είναι σίγουρος ο επόμενος υποψήφιος ότι θα προσληφθεί μετά το δοκιμαστικό στάδιο αφού όλα γίνονται στο μαύρο; Είναι πασίγνωστο πλέον ότι κάποιοι απατεώνες εκμεταλεύονται το μεγάλο ποσοστό ανεργίας και προσλαμβάνουν αποκλειστικά δοκιμαστικά εργαζόμενους όχι μόνο στο Τύπο(που έχεις και prestige ακόμα και αν δεν πληρώνεσαι) αλλά από καφετέριες μέχρι και securities! Γιατί όλοι αυτοί δεν αξιοποιούν το διάστημα μαθητείας που τους δίνει εξάλλου τη δυνατότητα ο νόμος, αν έχουν σκοπό να προσλάβουν;
    Τέλος, στον επαγγελματισμό που ανέφεραν τα παιδιά απλά αντιπαράθεσα τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας που λέει ότι είναι λειτούργημα και η οποία επιτάσσει ότι όταν σε μια πόλη που ζει σε συνθήκες οικονομικού πολέμου, βλέπεις τα ορφανά της κυρά Μαρίκας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, σε κάθε δρόμο που αναφέρεται ο οδηγός πόλης βλέπεις άστεγους να τρέμουν από το κρύο και πολίτες να διαδηλώνουν καθημερινά για την εξαθλίωσή τους, αν θες να λέγεσαι επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και να επιλέγεις μόνο ότι δε σου χαλάει την εικόνα. Αυτά.
    Καλή δύναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ.ΚΑΙ ΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ.ΕΛΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ότι χειρότερο έχω συναντήσει στον εργασιακό τομέα! Είναι ψεύτες και μου έδιναν 600 ευρώ χωρίς ασφάλεια ενώ μου είχαν πει ότι θα είμαι ασφαλισμένη !Επίσης ο αρχισυντάκτης μου έδινε μόλις τελείωνε το 8ώρο παραπάνω δουλεία για να κλείνω 10ωρο! Κανείς δεν έφευγε πριν τις 10 ώρες δουλειάς και ας πληρωνόντουσαν με 450 ευρώ και με μισά ένσημα! Ντροπή στον Δούση που εκμεταλλεύεται τον κόσμο και ντροπή και σε εμάς που τα ανεχόμαστε! (να τα λέμε και αυτά!) Έτσι βγαίνουν τα φτηνου περιεχομένου περιοδικά και τα γελοία site του! Καλύτερα σερβιτόρα ή να ζητιανεύω στα φανάρια παρά στον Δούση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή