Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

... οι εκλογές θ' ανοίξουν την "Ελευθεροτυπία"; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Μάνια: "Προσπαθώ να βρω χρήματα"
*
Η αυριανή κυκλοφορία του απεργιακού φύλλου των απλήρωτων εργαζομένων στην "Ελευθεροτυπία" και η αναβολή της συζήτησης για το "άρθρο 99" - λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των δικηγόρων - ήταν τα κυρίαρχα θέματα στη σημερινή συζήτηση της Μάνιας Τεγοπούλου με την εργασιακή επιτροπή...

Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι το απεργιακό φύλλο ενοχλεί - και αυτό εκφράστηκε ποικιλοτρόπως από τη Μάνια ...


Επί του πιεστηρίου

Η Μάνια Τεγοπούλου έστειλε εξώδικο στο πρακτορείο "Αργος" ζητώντας να μην πρακτορευθεί το απεργιακό φύλλο ... Βρέθηκε όμως λύση και το φύλλο προχωράει ...

Αύριο στα περίπτερα το απεργιακό φύλλο

Κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το απεργιακό φύλλο των απεργών επί 56 μέρες και απλήρωτων για επτά μήνες, εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας (Χ.Κ. Τεγόπουλος και Φωτοεκδοτική). 
Αναζητήστε το, διαβάστε το, διαδώστε το!
Κατά τη συζήτηση το σημαντικό που εκμαιεύτηκε ήταν η, για πολλοστή φορά, διαβεβαίωση της Μάνιας Τεγοπούλου ότι επιθυμεί σφόδρα να ξαναδεί την εφημερίδα να κυκλοφορεί - σε κανονική βάση ...Προς το σκοπό αυτό υποστήριξε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εισπράξει τα αναγκαία χρήματα - από το πρακτορείο και από τραπεζικό δανεισμό ...

Την επόμενη εβδομάδα, η εργοδοσία υποσχέθηκε να ενημερώσει για τα όποια αποτελέσματα ...

Συμπερασματικά, οι επερχόμενες εκλογές είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της η εργοδοσία προς όλες τις κατευθύνσεις για την έκδοση του φύλλου ...

Προς όφελος όλων - να συμπληρώσουμε εμείς ...

*
Αναλυτικότερα, ο "Εκπρόσωπος των Συντακτών" στην "Ελευθεροτυπία, γράφει:

Συνάδελφοι επειδή τουτη την ώρα δεν είναι δυνατη η συνελευση,  σας ενημερωνω για τα οσα μας ειπε η εκδοτρια κ. Μάνια Τεγοπούλου  σχετικά για το απεργιακο φυλλο, που θα κυκλοφορησει  αυριο Τεταρτη 15 Φεβρουαριου, σε συναντηση που ειχαμε οι εκπροσωποι μαζι της  το απόγευμα.

Εξαρχής είπε ότι  είναι αντιθετη με την πρωτοβουλια και μας δήλωσε κατηγορηματικά οτι:

- Θεωρει οτι η έκδοση του απεργιακού φύλλου ειναι εχθρικη ενεργεια που στοχο εχει να κλεισει την εφημεριδα. Επίσης, οπως μας ειπε,  θεωρεί ότι είναι εχθρική ενέργεια και το γεγονός οτι διεκδικουμε τα δεδουλευμένα μας με την "κατάσχεση εις χειρας τριτων", προς εκτέλεση της αποφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

- Είπε ότι θα κανει χρηση ολων των δυνατοτητων που της παρεχει ο νομος, για να εμποδισει την εκδοση του απεργιακού φυλλου αλλα και να στραφεί εναντίον μας.
- Υποστήριξε ότι με την εκδοση αυτου του φυλλου εμεις ως απεργοι θα εργασθούμε για ένα αλλο εργοδότη, με άλλο ΑΦΜ που χρησιμοποιεί  στον τιτλο το ονομα της "Ελευθεροτυπιας". Εδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ΑΦΜ στην εταιρεία που θα μας εκδώσει και στο που θα πάνε τα έσοδα που θα προκύψουν.

Οι εκπρόσωποι της απαντήσαμε οτι:

- Δεν ειναι εχθρική ενέργεια η έκδοση ενος απεργιακού φύλλου, που στόχο έχει: Να κάνει γνωστό σε ολους το προβλημα μας, να επανασυνδεσει τους αναγνωστες με τους απεργους εργαζομενους και την ενημερωση που αυτοι παρεχουν μέσω της "Ελευθεροτυπίας". Ξεκαθαρίσαμε οτι δεν ειναι ανταγωνιστικό φυλλο και δεν έχει στόχο να υποκαστήσει την εφημερίδα ούτε πολύ περισσοτερο να την κλείσει. Αντιθετως οι εργαζομενοι θελουμε να μεινει η εφημεριδα ζωντανη. Το απεργιακό  φυλλο σε τούτη την φάση και μετα απο 50 μερες απεργιας δινει μηνυμα στους αναγνώστες ότι είμαστε παροντες.

- Η λεγόμενη "κατάσχεση εις χείρας τριτων" ειναι η μόνη ασφαλής νομική ενέργεια για να μπορέσουμε, να εισπράξουμε τα δεδουλευμένα μας μετά απο εξι μήνες που δεν πληρωνόμαστε.

- Η δανεικη χρηση του ΑΦΜ ειναι παγια τακτική, απεργιακων φυλλων προκειμένου, να διανεμηθουν μεσω του πρακτορείου. Εχει χρησιμοποηθεί στο προσφατο παρελθον κι απο αλλα απεργιακα φυλλα (π.χ Η Απογευματινη των εργαζομενων".

 Στη συναντηση ηταν οι:  Πανος Σωκος εκπροσωπος των συντακτων,  Φώτης Παναγόπουλος εκπροσωπος των τεχνικων, Σωτηρης Νικολόπουλος εκπροσωπος των διοικητικων και Σταματης Νικολόπουλος μελος της εργασιακης επιτροπής (μελος και του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ).

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου