Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

... Α. Σαμαρά, δείξε μου τους συμβούλους σου, να σου πω ...

*
Συσπείρωση
Δημοσιογράφων
***
*

Ο Πρωθυπουργός
στη γραμμή της λάσπης
των Κεδίκογλου - Μουρούτη
Το ότι οι σύμβουλοι επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, προεξαρχόντων των κυρίων Κεδίκογλου και Μουρούτη, επιδίδονται διαρκώς σ’ ένα κρεσέντο ακροδεξιάς ρητορείας και στοχοποιούν τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο επιδιώκοντας τη διαίρεση και την τρομοκράτηση τους , είναι γνωστό. Το επιβεβαιώνουν με κάθε δυνατή ευκαιρία. Έκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υιοθετεί και υπερθεματίζει σ’ αυτές τις πρακτικές , όπως έκανε πρόσφατα σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη Βουλή, όπου αφιέρωσε το κλείσιμο της ομιλίας του στη συκοφάντηση της απεργίας των εργαζομένων στον Τύπο στις 19 Φλεβάρη αναπαράγοντας ψεύδη και λασπολογίες και κάνοντας λόγο για «εθνική υπονόμευση».

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:


* Η απόφαση για την απεργία στις 19 Φεβρουαρίου πάρθηκε στη συνεδρίαση του Διασωματειακού του Τύπου στις 11 Φεβρουαρίου , ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων μηνών οι απεργίες στα ΜΜΕ να λειτουργούν ως προπομπός των γενικών απεργιών. Μέχρι τότε δεν είχε δημοσιοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία άφιξης του Γάλλου προέδρου

* Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, όπου είχε γνωστοποιηθεί η έλευση του Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης έθεσε το ερώτημα εξαίρεσης από την απεργία της άφιξης του Γάλλου Προέδρου μόνο για τη δημόσια τηλεόραση, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση.

* Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στάλθηκαν τα εξώδικα της απεργίας από την ΕΣΗΕΑ και άλλα 10 σωματεία προς 51 αποδέκτες.

* Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί στάλθηκε με Φαξ στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για εξαίρεση κάλυψης της επίσκεψης του κ. Ολάντ. Μία ώρα αργότερα , στις 11:30 κοινοποιήθηκε μόνο στην ΕΣΗΕΑ και όχι στα υπόλοιπα σωματεία αγωγή της διοίκησης της ΕΡΤ που ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη η απεργία. Στις 14:30 η διοίκηση της ΕΡΤ κοινοποίησε προληπτική αγωγή κατά της ΠΟΕΣΥ σε περίπτωση κήρυξης της απεργίας την Τρίτη 19/2. Όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης και της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι θα θέσουν ζήτημα εξαίρεσης αν ανακληθούν οι αγωγές.

Η διοίκηση της ΕΡΤ προτίμησε για ακόμη μια φορά αντί να έρθει σε διάλογο και συνεννόηση με τα σωματεία, να προσφύγει στα δικαστήρια, να εκφοβίζει και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και να προβεί σε απεργοσπαστικές κινήσεις την ημέρα της απεργίας. Αντιστοίχως οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού προχώρησαν σε εμετικές ανακοινώσεις και σχόλια συκοφαντώντας τα σωματεία του Τύπου. Ως επιστέγασμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μετέτρεψε το ελληνικό Κοινοβούλιο σε ορμητήριο λασπολογίας εις βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Είναι σαφές ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αποσκοπούσαν στη δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ αλλά στην κατάργηση της συλλογικής εκπροσώπευσης και της συλλογικής δράσης. Δεν τα κατάφεραν και θα μας βρούν μπροστά τους ενάντια στην αναίρεση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΥΓ: Κύριε Σαμαρά ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη να δει μόνο «την έμπρακτη στήριξη που προσέφερε η Γαλλία στην Ελλάδα» (δηλαδή τη διεκδίκηση της μερίδας του λέοντος στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας). Έχει ανάγκη να δει και να μάθει τις επιπτώσεις της βάρβαρης πολιτικής σας στους εργαζόμενους στον Τύπο αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνίας. Ίσως να έχετε κι εσείς ανάγκη πληροφόρησης αφού στην ομιλία σας δε βρήκατε ούτε μια κουβέντα να πείτε για τους δεκάδες συμβασιούχους που απολύθηκαν στην ΕΡΤ την ώρα που προσλαμβάνονται αθρόα ως ΠΕΘ οι «δικοί» σας άνθρωποι, για τις συνεχείς μειώσεις μισθών, για τη Δεκοποίηση της Ενημέρωσης και τη λογοκρισία που παραπέμπει στις πιο μαύρες στιγμές της δημόσιας τηλεόρασης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου