Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

... το Κανάλι της Βουλής και οι συμβασιούχοι του - ολίγα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Η ΕΡΤ έκλεισε το 2013 ενώ έδινε στον προϋπολογισμό και στα ταμεία 70-80 εκατ. ευρώ το χρόνο.

@ Το Κανάλι της Βουλής που θα μπορούσε να είναι μια δραστηριότητα της ΕΡΤ, κοστίζει απευθείας στον προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ κατάφερε να αποκτήσει 80 εργαζόμενους και μεταξύ άλλων και ενημερωτικό τομέα!

@ Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς δεν τόλμησε να διορθώσει την κατάσταση και να μεταφέρει το Κανάλι της Βουλής στην ΕΡΤ μαζί με τους εργαζόμενους του.

@ Οι συμβάσεις των εργαζομένων που κατάφεραν σε άλλες εποχές να διαβούν το κατώφλι της Βουλής, δεν ανανεώθηκαν και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πλέον δουλειά.

@ Μεταξύ αυτών είναι και ορισμένοι που ήταν διπλά …δεμένοι με το δημόσιο, με οικογενειακές αποδοχές που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία.

@ Οι συμβασιούχοι αυτοί που τώρα διεκδικούν την ανανέωση της σύμβασή τους, δεν βρήκαν τίποτα να πουν όταν τα προηγούμενα χρόνια γίνονται οι χιλιάδες απολύσεις των συναδέλφων τους, στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

@ Ούτε όταν έκλεισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την ΕΡΤ

@ Φυσικά και δεν τους είδαμε σε καμία πορεία, είτε για την επιβίωση του ταμείου των δημοσιογράφων, είτε για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

@ Τώρα διεκδικούν το δίκιο τους. Ευπρόσδεκτοι. Αλλά πρέπει να εξηγήσουν και να πείσουν.

Υ.Γ. Ένα φεγγάρι -στα χρόνια του πάρτι της ΝΔ- εργαζόταν στο Κανάλι της Βουλής και μια ανταποκρίτρια από άλλη χώρα. Ερχόταν στην Ελλάδα, έκανε την εκπομπή της και έφευγε.

---
---
*

1 σχόλιο: