Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

... ΣΥΡΙΖΑ - διάσπαση στους δημοσιογράφους του; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εμφύλιος μαίνεται
στους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ


Συνεχίζονται τα παράπονα για την περιορισμένη «εμβέλεια» των δύο κομματικών Μέσων «Αυγή» και «Στο Κόκκινο»

Σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου βρίσκονται οι δημοσιογράφοι που ανήκουν στην κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογου με αυτόν που είναι σε εξέλιξη στον πολιτικό χώρο τους.

Η διάσπαση είναι πλέον γεγονός και στην Οργάνωση Μελών Δημοσιογράφων, καθώς οι αποστασιοποιημένοι από τις επιλογές του Αλ. Τσίπρα πραγματοποίησαν ήδη την Παρασκευή, την πρώτη τους συγκέντρωση στα γραφεία της εφημερίδας «Εποχή». Ανάμεσά τους ήταν πρόσωπα που κινούνταν το προηγούμενο διάστημα γύρω από τον Π. Λαφαζάνη και είναι ήδη έτοιμα να προσχωρήσουν και επισήμως στη Λαϊκή Ενότητα.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που συνεχίζουν να πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα (και είναι η πλειοψηφία) έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης, στη Λεωνίδου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρών ενδεχομένως να είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης, ο οποίος θα επιχειρήσει να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα και να χαράξει κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο που έχει απομείνει.

Κοινή εκτίμηση, πάντως, της πλευράς της «νομιμότητας» είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τη μεγάλη στροφή του στις μνημονιακές πολιτικές, απώλεσε ένα σημαντικό μέρος στήριξης που είχε σε επίπεδο Διαδικτύου, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, ιδιαίτερα στο κομμάτι των πιο νέων ηλικιών.

Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη γκρίνια για την ανυπαρξία σοβαρών και μεγάλων Μέσων που να στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα την προεκλογική περίοδο. Μεγάλη καχυποψία υπάρχει για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ιδιαίτερα ύστερα από το δημοσίευμα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την πρόταση για σύνταξη 600 ευρώ, που κάποιοι εκτιμούν ότι έκρυβε δάκτυλο Λαφαζάνη, «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Ρωμανιά, ενώ ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος μάλλον πιστεύει ότι υπεύθυνος για τη διαρροή είναι ο Σάββας Ρομπόλης.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα παράπονα για την περιορισμένη «εμβέλεια» των δύο κομματικών Μέσων («Αυγή», «Στο Κόκκινο»), και μάλιστα αυτό αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση της Δευτέρας. Ενα άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι η Ολγα Γεροβασίλη, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δεν έχει την αναγκαία υποστήριξη για τη δουλειά της στην Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να αναζητούνται έμπειροι, επαγγελματίες δημοσιογράφοι για να την πλαισιώσουν κατά την προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί αυτό που θέλουν.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου