Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

... εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου - προς νέα απεργία ...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

Αποφασίζουμε για νέα απεργία

Όλοι στη Γ.Σ.
27/9, ώρα 11:00
στην Πανηπειρωτική


 Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του σωματείου μας, χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες που έδωσαν μαζικό και μαχητικό «παρόν» στις στάσεις εργασίας που κήρυξε, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Παρά τις πιέσεις των διευθυντικών στελεχών, που περιόδευαν στα τμήματα και προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για αγώνα, διαχωρίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων ανάλογα με το σε ποια εταιρεία εργάζονται, παρά την προκλητική παρουσία στελέχους της «Ευρώπης» στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, η συμμετοχή ήταν μαζική, η συζήτηση που αναπτύχθηκε στις συγκεντρώσεις γόνιμη και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και αποφασιστικότητας στις δύο εταιρείες. Απλά να θυμίσουμε στις διοικήσεις των δύο εταιρειών ότι η «Άργος» χρωστάει ακόμα δεδουλευμένα του Αυγούστου, η «Ευρώπη» συνεχίζει εδώ και δύο χρόνια να κλέβει κάθε μήνα από τις τσέπες των εργαζομένων μέρος του μισθού τους και οι εκδότες αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ. Ίσως όλα τα παραπάνω να μη θεωρούνται σημαντικά ζητήματα, από τα στελέχη των δύο εταιρειών, για να αγωνιστούμε, αλλά οι εργαζόμενοι έχουμε διαφορετική άποψη.



Σε αυτήν την κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις από τους εργαζόμενους. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Πρώτος σταθμός είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής, με ένα και μοναδικό θέμα: Τον ορισμό ημερομηνίας για απεργιακή κινητοποίηση.
Η μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση, είναι προϋπόθεση για να λάβουμε αποφάσεις, να κλιμακώσουμε τον αγώνα, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις διοικήσεις ότι οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν χωρίζονται σε «αργίτες» και «ευρωπαίους», δεν ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους και αποφασίζουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Κανένας συνάδελφος που θα λείψει από τη Γενική Συνέλευση δεν είναι δικαιολογημένος. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε είναι σημαντικές και πρέπει να έχουμε όλοι λόγο.


ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου