Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

... πρακτορεία Τύπου - κήρυξε απεργία το ΕΚΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας για ποινικοποίηση του αγώνα
Με μεγάλη συμμετοχή
η απεργία στα Πρακτορεία Τύπου


Μεγάλη συμμετοχή σημειώνει η 24ωρη απεργία και η συγκέντρωση - περιφρούρηση αργά το βράδυ της Τετάρτης 30 Σεπτέμβρη και στις δυο πύλες εισόδου του πρακτορείου «Ίρις» των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο απεργιακό κάλεσμα του σωματείου τους, με κεντρικό αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία. Η απεργία άρχισε στις 5 μ.μ. της Τετάρτης 30 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται την ίδια ώρα την Πέμπτη.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία δίνουν αγωνιστική απάντηση και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αντιμετωπίσει την απεργία με δικαστικά μέσα.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία του πρακτορείου «Ευρώπη» προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της απεργίας. Με ένα σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο τα Πρακτορεία Τύπου είναι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, οπότε η προειδοποίηση για την απεργία έπρεπε να είχε επιδοθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε το απόγευμα της Τετάρτης την απεργία παράνομη, στο σκέλος που αφορά στην προειδοποίηση.

Ωστόσο, η απεργία γίνεται κανονικά καθώς μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, κήρυξε 24ωρη απεργία το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 1η Οκτώβρη. Θα κυκλοφορήσει ξανά την Παρασκευή.

Ακολουθεί η εξώδικη δήλωση του Ε.Κ.Α.

EKSWDIKI_DILWSI_ARGOS_EYRWPI_300915
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου