Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

... λίγα - πολύ λίγα - για τις γαλέρες της Ενημέρωσης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΜΜΕ: Εργοδοτικής επίθεσης συνέχεια


Το προεκλογικό κλίμα καθόλου δεν πτοεί τους εκδότες, ιδιοκτήτες εντύπων, ιστοσελίδων, καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών να κάνουν αυτό που πολύ καλά γνωρίζουν, δηλαδή να ξεζουμίζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους.

Στον όμιλο DPG του Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μέρος του μισθού του Αυγούστου στα μέσα Σεπτεμβρίου και τους ανακοινώθηκε ότι κατά μέσο όρο θα γίνουν μειώσεις μισθών της τάξης των 200 ευρώ για τους συντάκτες. Ενώ θα τους δίνεται και ένα κουπόνι αξίας 100 ευρώ για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ.

Στο όμιλο DPG είναι γνωστό – προφανώς μόνο η Επιθεώρηση Εργασίας δεν το γνωρίζει – ότι οι συντάκτες υπογράφουν σύμβαση της τάξης των 500 ευρώ και έπαιρναν μέχρι πρότινος και 300 ευρώ μαύρα για να γλυτώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τις ασφαλιστικές εισφορές.

Θυμίζουμε ότι στον όμιλο DPG η Σόνια Χαϊμαντά – που είναι υπεύθυνη όλων των ιστοσελίδων – ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (ανήκει στην παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Συσπείρωση») υπεραμύνθηκε των μέτρων της διοίκησης λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι εργαζόμενοι αντιδρούν από την στιγμή που θα αμείβονται και με κουπόνια.

Η κα Χαϊμαντά, που στην ραδιοφωνική της εκπομπή «Στο Κόκκινο» ασχολείται με θέματα του κλάδου, φυσικά και δεν έχει αναφερθεί στα όσα γίνονται (περικοπές, απολύσεις) στον όμιλο όπου εργάζεται γιατί όπως πολύ καλά λέει ο λαός μας το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις αλλά μπορείς κάλλιστα να κάνεις κριτική αφ’ υψηλού στους άλλους.

Στο όμιλο REAL GROUP σχεδιάζουν την έκδοση και καθημερινής εφημερίδας στην οποία θα εργάζονται υποχρεωτικά όλοι οι δημοσιογράφοι με τα ίδια χρήματα ανεξαιρέτως με το αν η αμοιβή τους αφορούσε εργασία μόνο π.χ. στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα.

Επίσης έγιναν μειώσεις μισθών 15% στο Real Group, που ανακοινώθηκαν μέσα στον Αύγουστο μέσω email και ισχύουν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου. Να σημειώσουμε ότι η εξόφληση του Αυγούστου δεν έχει καταβληθεί ακόμη.

Το περιοδικό Μετρό έχει αναστείλει εδώ και μήνες την έκδοση του και άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στους οποίους η διεύθυνση οφείλει χρήματα ακόμα και από το πρώτο τεύχος.

Στο Πρώτο Θέμα η 6ωρη εργασία των συντακτών στην ιστοσελίδα σύντομα σύντομα θα γίνει 8ωρο για δημοσιογράφους που αμείβονται με 600 ευρώ το μήνα για να δουλεύουν και δύο Σαββατοκύριακα το μήνα και με κυλιόμενο ωράριο.

Στο όμιλο Αλαφούζου οι απολύσεις στα περιοδικά συνεχίζονται.

Στο Ελεύθερο Τύπο οι εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι ενώ δρομολογείται από την διοίκηση εθελουσία.

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» δρομολογούνται περικοπές μισθών της τάξης του 10% με την υπόσχεση πως αν η επιχείρηση ανακάμψει οι αμοιβές θα επανέλθουν.

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» η απόσυρση των απολύσεων των τεχνικών απλά παρατάθηκε για το μέλλον καθώς οι νέες συμβάσεις δεν είναι αορίστου χρόνου και φυσικά περιλαμβάνουν μικρότερους μισθούς.

Την ώρα που ο Γιώργος Τράγκας διαπραγματευόταν με τον Νίκο Χατζηνικολάου την αμοιβή του στο νέο του συμβόλαιο, στις ιστοσελίδες του www.crashonline.gr, www.financialbox.gr, www.sweetblog.gr, www.medicalland.gr οι εργαζόμενοι δουλεύουν για μισθούς πείνας. Ο Γιώργος Τράγκας, που καθημερινά από ραδιοφωνική του εκπομπή υπερασπίζεται το δίκιο του εργάτη, δίνει για 6ημερη εργασία και 8ωρο 400 ευρώ μαύρα και άραχνα.
---
πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου