Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

... "Θα γίνει ο Σπορ FM 94.6, αθλητικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ;" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η άμυνα του «Σπορ FM 94.6»
(απέναντι στον ιδιοκτήτη του)

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το ερώτημα έχει άμεση σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία: Μπορεί ο ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης ενός αθλητικού ραδιοφώνου; 

Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, να είναι ταυτόχρονα και ο επιχειρηματίας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του «Σπορ FM 94.6»;

Οι δημοσιογράφοι πάντως του καλού ραδιοσταθμού για δεύτερη συνεχόμενη φορά έκαναν την περιγραφή του τελευταίου αγώνα του Ολυμπιακού μέσω κινητού τηλεφώνου. Δεν θα υπεισέλθω στο αν οι δικαιολογίες της ΠΑΕ είναι σαθρές, η πραγματικότητα ωστόσο είναι μία: ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπαίνει το ραδιόφωνο του Αλαφούζου στο γήπεδό του. (Θα) Κάνει το ίδιο άραγε και για τον «Σκάι 100.3» ή τον Σκάι συνολικά; Εχετε ακούσει αθλητικά στην τηλεόραση του Σκάι; Αν όχι, καλύτερα. Πιο φιλοπαναθηναϊκή και πιο αντιολυμπιακή οπτική δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μια προσπάθεια για το στήσιμο του «Θρύλος Radio 103.3» μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη των «Παραπολιτικών», αλλά ο σχεδιασμός παρέμεινε στα χαρτιά. Οπότε έμεινε... μόνος του ο Κουρτάκης με τα «Παραπολιτικά 90.1» να υποστηρίζει 100% τον Ολυμπιακό με όποιους τρόπους μπορεί: από την ειδησεογραφία έως την κλήρωση εισιτηρίων για τους αγώνες της ομάδας του Πειραιά. Τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ομίλου Μαρινάκη. Μια δρασκελιά και περνάς απέναντι, ούτε δέκα μέτρα απόσταση, ένα μικρό δρομάκι βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ο «Σπορ FM 94.6» είναι εδώ και πολλά χρόνια το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας και, προς το παρόν τουλάχιστον και παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Αντικειμενικό και πλουραλιστικό. Με μία ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Κι έναν διευθυντή, τον Γ. Κοσμά (ΑΕΚάρα) που έχει δώσει καλά σημεία γραφής.

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, ωστόσο, στην ιδιοκτησία του (72% των μετοχών) δεν αφήνει για το μέλλον πολλά περιθώρια... αντικειμενικότητας και... ανεξαρτησίας. Ίδωμεν. Μακάρι να διαψευσθούμε.

* «Θα γίνει ο Σπορ FM 94.6, αθλητικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ;» ρωτάγαμε στον τίτλο που βάλαμε αρχικά. Τον αλλάξαμε, νομίζουμε πως ο νέος ταιριάζει περισσότερο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου